Din kaffe leveres af Europas bæredygtighedsleder!

MLDK debatindlæg af General Manager, Christian Linde, JDE Nordics. Medlem af MLDK’s bestyrelse.

Når din kaffe brygges på Gevalia bønner eller med L’OR kaffekapsler er du med på en helt fantastisk bæredygtighedsrejse.

Det anerkendte Dow Jones Sustainability Europe Index er enige. Som eneste kaffevirksomhed i Europa er JDE Peet’s Coffee med i det prestigefyldte Dow Jones Sustainability Index. Det er en anerkendelse af den globale indsats JDE Peet’s yder for at sikre vores allesammens kaffe – nu og i fremtiden. 

Vores vision er at sikre, at hver kop bidrager til en bedre fremtid. Fra kaffedyrkere til forbrugere arbejder vi for et inkluderende og regenerativt økosystem. Det kalder vi Common Grounds. Common Grounds er udsprunget af vores kærlighed til kaffe og te og fokuserer på ansvarlig handel, minimering af CO2-aftryk og socialt ansvar.  

Et af vores vigtigste initiativer begyndte i 2021, da JDE Peet’s forpligtede sig til at møde SBTi målsætningerne. Vi har allerede gjort betydelige fremskridt. I 2023 reducerede vi vores CO2-aftryk og opnåede en reduktion på 21% i scope 1 og 2-udledninger og en reduktion på 9% i scope 3-udledninger i forhold til vores basisår 2020. Dette er et markant fremskridt sammenlignet med vores 2022 tal, som lå på 15 % i scope 1 og 2-udledninger og 1 % i scope 3-udledninger. Vi er utrolig stolte og glade for denne udvikling. 

For at kunne følge vores fremskridt nøje, har vi udviklet et unikt CO2-værktøj, hvor vi dagligt og ugentligt kan følge udviklingen. Det er også et vigtigt værktøj for dialogen med vores kunder og i deres bestræbelser på at opnå deres CO2-målsætninger. 

Jeg synes, at JDE Peet’s viser vejen for kaffebranchen. Opgaven som ligger foran os og den øvrige branche er stor og kompliceret. Og kun i fællesskab kan vi virkelig gøre en forskel i hele værdikæden. 

Læs også JDE’s klimaarbejde med Science Based Targets initiative her

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem