Premier Is: Vigtige skridt mod en mere bæredygtig forretning

Siden grundlæggelsen af Premier Is i 1933, har målet været at lave produkter i særklasse, og det er stadig den ambition, der er kompasset for den videre udvikling af forretningen. For selvom Premier Is er traditionsbundne, er de i høj grad også orienteret mod fremtiden.

”Som virksomhed har vi et ansvar for, hvordan vi behandler vores klode og vores nærmiljø. Vi er ret energitunge i vores produktion med el og gas, som de helt store syndere. Det samme gælder i vores distribution, hvor vi har et stort forbrug af benzin og diesel”, siger Allan Schytt Therkelsen, Supply Chain Manager hos Premier Is.

I 2022 tog virksomheden et nødvendigt skridt på vejen mod mål for klimareduktioner på tværs af hele værdikæden, da klimamålene blev valideret af Science Based Targets Initiative (SBTi).

”SBTi er den standard og vej som vi og ikke mindst mange af vores kunder og samarbejdspartnere har valgt at gå. For os skyldes det, at initiativet er videnskabeligt funderet og hængt op på Paris-aftalen”,

siger Allan Schytt Therkelsen og fortsætter:

”Derudover er det vigtigt, at vi stiller krav til vores leverandører. Vi har den opfattelse, at der skal ske handling gennem hele værdikæden, førend der sker en forskel, så derfor skal leverandørerne være en del af planen”.

EN PRAGMATISK TILGANG

Premier Is har valgt en pragmatisk tilgang til at skabe en mere grøn forretning med udgangspunkt i fire fokusområder: Grøn energi, leverandører, energirigtig produktion og drift samt bæredygtig transport. ”Af konkrete initiativer har vi indført energibesparelser i produktionen ved bl.a. at sænke homogeniseringstrykket og reducere vandforbruget. Derudover benytter vi ruteplanlægningsværktøjer i vores distributionsnetværk for at reducere unødig transport og CO2-udledning”, siger Allan Schytt Therkelsen.

Forud for SBTi-valideringen fik Premier Is kortlagt sine CO2-belastninger, ligesom virksomheden også har fået anbefalinger til områder, hvor klimaaftrykket kunne nedbringes. I den forbindelse forklarer han, at økonomisk bæredygtighed er et vigtigt nøgleord for Hele Danmarks Ismejeri: ”Vi kan ikke lægge alle æg i den grønne kurv uden at have øje for den økonomiske bundlinje, for så er det ikke sikkert, at vi er konkurrencedygtige og er her i morgen. I sådan en situation vil der stå andre aktører på spring til at tage over, men det er ikke en sikkerhed for, at de har fokus på den bæredygtige agenda”.

IKKE UDEN UDFORDRINGER

Vejen til en mere bæredygtig forretning er dog ikke helt gnidningsfri, og især måling er noget af det, der optager Premier Is. Med flere forskellige målemetoder er der behov for et fælles sprog. ”Som virksomhed kan det være svært at gennemskue, hvad der er den rigtige vej frem. Hvordan arbejder vi med måling i det hele taget? Og hvordan sikrer vi, at vi kan sammenligne på tværs af lande og industrier?”, afslutter Allan Schytt Therkelsen.

SBT-MÅL

Premier Is ønsker at tage et klimamæssigt ansvar og implementere bæredygtige løsninger. I 2022 tog vi et nødvendigt skridt på vejen mod klimareduktioner på tværs af værdikæden, da vores klimamål blev valideret af Science Based Targets. Målet er at reducere CO2-udledningen med 38% inden 2030.

OM PREMIER IS

I Premier Is har vi et skarpt blik på tidens trends og fornyer løbende sortimentet, så vi kan overraske alle med nye produkter. Vi er stolte af vores innovative produktudvikling med respekt for de gamle traditioner og går ikke på kompromis med det håndværk, der udgør kernen af vores forretning.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem