Plast fra sukkerrør, millioninvestering og genanvendt plastik

EMBALLAGETEMA: Vi stiller skarpt på MLDK’s medlemmer, og hvad mærkevareleverandørerne gør for at skabe bæredygtig vækst i samfundet.

Niels Jensen, direktør i MLDK, fortæller: ”I MLDK arbejder vi for et bæredygtigt, innovativt og effektivt marked. Som mærkevareleverandører har vi et ansvar, vi skal leve op til både overfor samfundet og forbrugerne – og ikke mindst når det kommer til at være med til at skabe en mere miljøvenlig fremtid.” Han fortsætter: ”Mange af vores medlemmer arbejder hårdt på at udarbejde bæredygtige løsninger, når det kommer til emballager, og dem kan man nu gå ind på MDLK’s hjemmeside og se samlet.” 

Dyk ned i medlemmernes emballager

Du kan blandt andet læse om Peter Larsen Kaffe, der, gennem deres grønne emballagemission, allerede har erstattet halvdelen af den traditionelle plast med plast fra sukkerrør i deres klassiske helbønne serie. Du kan også læse om Orklas kosttilskudsfabrik, der har investeret millionbeløb i genanvendt plastemballage med et mål om, at 100% af virksomhedens emballager i 2025 skal være genanvendelige. 

Til slut kan du dykke ned i historier om Jakobsens squeeze flasker, som nu er i genanvendt plastBonduelles dåsemajs, der sparer 170 tons plast om åretNescafé Gold refill emballage lavet af én type plast og derfor nu kan sorteres som plastik50% genanvendt plast i Rynkebys plastikflaskerFlensteds to-go kopper af 85% genanvendt plast til friske convenience produkterMous genanvendelige folier på supper og suppefyld og Danish Crown, der siden 2019 har lavet forbedringer på deres rPET bakke, til nu at indeholde 90% genanvendt plast. 

Vi opdaterer løbende vores hjemmeside med medlemstiltag på emballager, og du er selvfølgelig velkommen til at følge med.

Er du medlem af MLDK og kunne tænke dig at bidrage med dine emballager? Så se her

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem