Philip Morris International: Vi ønsker at skabe en røgfri fremtid

Hos PMI fastholder vi vores Science Based Targets om at opnå netto-nul- emissioner for scope 1, 2 og 3 inden 2040, hvilket blev valideret af SBTi i juli 2022.

Som en del af vores netto-nul målsætning, har vi forpligtet os til at reducere de udledninger, der er relateret til skovbrug, jordbrug og landbrug (FLAG), med 33,3% inden 2030 i overensstemme med SBTi’s best practices.

100% VEDVARENDE ENERGI PÅ VORES FABRIKKER

Vores ambition er løbende at reducere vores energiforbrug og samtidig sikre, at den energi som vi bruger er grøn og bæredygtig. Alle vores fabrikker i Norden bruger grøn strøm fra enten vores egne solceller eller indkøb af certificeret grøn strøm. I Skandinavien bruger Gotland, Kungälv og Göteborg-fabrikkerne i dag bæredygtig opvarmning. På vores fabrikker i Silkeborg og Odense arbejder vi mod samme mål inden 2024. Derudover har vi en helt CO2-neutral fabrik i Klaipeda, Litauen, som leverer en del af produkterne til de nordiske markeder.

VORES EMBALLAGE

Vores målsætning er at være blandt de bedste til at udvikle bæredygtige emballager, især når det kommer til genanvendelighed og brug af plastmaterialer. Målet er at skabe bæredygtigt emballage, der forbedrer forbrugeroplevelsen, sikre produkternes holdbarhed og efterleve lovgivningen. Strategien har to fokusområder:

  1. Reduktion af spild og affald og
  2. Udvikling af genanvendelige og bæredygtige materialer. Eksempelvis arbejder vi aktivt på at finde mere bæredygtige emballagematerialer til vores nikotinposer. Vores seneste initiativ er introduktionen af 90% biobaseret plastik i et udvalg af de bedst sælgende nikotinposer. Dette har medvirket til, at vi i 2022 opnåede en reduktion i CO2-udledningen på 17,9% fra vores fabrikker i Danmark og Sverige, hvilket var højere end vores delmål.

VORES KONTOR I KØBENHAVN

Vi har vores danske kontor i Crowne Plaza i København, der har forpligtet sig til at reducere CO2- udledningen. Dette omfatter: 1) Solceller integreret i facaden, som leverer 10% af det årlige energibehov. 2) Danmarks første grundvandsbaserede køle- og varmesystem, hvilket betyder betydelige energibesparelser. 3) Et energieffektivt bygningsdesign, der reducerer energiforbruget med hele 65%. 4) Affaldshåndtering, der omdanner affald til både biogas og gødning. 5) Prioritering af bæredygtige møbler og byggeprincipper. Crowne Plaza er en frontløber inden for bæredygtighed og CO2-reduktion, og lever op til EU’s standarder for grønne bygninger. Samtidig har de Nordeuropas største bygningsintegrerede solcellepark.

VORES BILPARK

I 2021 ændrede vi vores principper for firmabiler, så vi fremadrettet prioriterer hybrid- og elbiler for at reducere CO2-udledningen. Vi har 23.000 køretøjer på globalt plan, heraf er 80% firmabiler. Vores foreløbige forsøg har været succesfulde, og vi har nu planer om at gennemføre en global konvertering af vores bilpark. Vores målsætning er have 30% fuldt elektriske eller plug-in hybridbiler inden 2024. Dette skift førte allerede til en reduktion på 39% i CO2-udledningen pr. kilometer i 2021.

SBT-MÅL

Vores mål er, at vi i 2025 skal være CO2-neutrale fra vores direkte udledning, og at vores fabrikker skal være certificeret CO2-neutrale. Inden 2040 er vores mål at opnå netto-nul-udledning fra hele værdikæden. Efter opkøbet af Swedish Match fokuserer vi nu på, at produktionen i Skandinavien lever op til disse mål.

OM PHILIP MORRIS INTERNATIONAL

Vores mål er at skabe en røgfri fremtid. Gennem mange år har vi arbejdet med at udvikle et omfattende udvalg af røgfrie produkter. Med Swedish Matchs nikotinposer tager vi endnu et skridt mod en røgfri fremtid.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem