Paulig: For a Life Full of Flavor

Vores formål “For a Life Full of Flavor” betyder meget mere for os end blot en god smagsoplevelse.

Det betyder ansvar for både menneskers og miljøets trivsel samt vores måde at arbejde på. Fødevareindustrien kan spille en afgørende rolle mht. globale klima- og sundhedsløsninger, og vi har sat os selv det ambitiøse mål at være en bæredygtig frontløber inden for vores branche. For vores del fremmer vi madens bæredygtige fremtid og inspirerer forbrugerne til at træffe bæredygtige valg uden nogensinde at gå på kompromis med smagen. Alt sammen er målsætninger godkendt af SBT.

Vores bæredygtighedstilgang 2030 er baseret på FN’s mål for bæredygtig udvikling og omfatter tre fokusområder og ambitioner:

FN’S KLIMAMÅL NR. 12: PRODUKTER OG TJENESTEYDELSER, DER MULIGGØR SUNDHED OG TRIVSEL FOR MENNESKER OG PLANETEN

Vores ambition er, at 70% af vores produkter og tjenesteydelser inden 2030 muliggør sundhed og trivsel for mennesker og planeten. Vores produktportefølje er næsten 100% plantebaseret i dag, og vi vil fortsætte med at udvikle vores produkter i en sundere retning samt udvikle nye produkter, der er gode for både mennesker og planeten. Vi sigter også mod systematisk at reducere vores produkters CO2-udslip samt inspirere både professionelle kunder og forbrugerne til at vælge bæredygtige valg gennem vores brands.

FN’S KLIMAMÅL NR. 13: KLIMA- OG NATURTILTAG

Vi støtter SBT-initiativet og har med konkrete klimamål forpligtet os til at begrænse den globale temperaturstigning til maksimalt 1,5°C i vores drift og værdikæde. Vores mål er ambitiøse, fordi vi inden 2030 vil reducere drivhusgasemissioner fra vores egen drift med 80% og i vores værdikæde med 50%. Desuden har vi et mål om, at al vores emballage skal være 100% genanvendelig og fremstillet af vedvarende eller genanvendte materialer inden 2030. Sidst, men ikke mindst, er vi forpligtet til den globale udfordring med at reducere fødevaretab med 50% inden 2030.

FN’S KLIMÅL NR. 8: RIMELIG OG INKLUDERENDE MÅDE AT ARBEJDE PÅ

Vores mål er at være en retfærdig og inkluderende samarbejdspartner og arbejdsgiver i hele værdikæden.

Vores ambition er, at alle vores råmaterialer skal komme fra bæredygtige kilder verificeret af eksterne parter inden 2030. Det vil kræve en mere systematisk due diligence-proces og en holistisk måde at arbejde sammen på ved f.eks. at bygge skoler i små samfund og uddanne bønder.

SBT-MÅL

Paulig er en familiedrevet føde- og drikkevarevirksomhed grundlagt i 1876. Hovedkontoret ligger i Helsinki, Finland, og vi er omkring 2.450 kollegaer på tværs af 13 europæiske lande.

Vores mission er at fremme en bæredygtig og spændende mad- og drikkekultur – for a life full of flavour, med vores brands Santa Maria, Paulig, Risenta, Poco Loco og Zanuy. Vi mener, at smag er nøglen til en bedre verden, så vi bliver ved med at udforske nye ideer, teknikker og ingredienser. Santa Maria Foodservice hedder nu Paulig PRO, der med de velkendte

Santa Maria produkter, samarbejder med alle grossister og segmenter i den professionelle køkkenverden.

OM PAULIG

  • I samarbejde med Lantmännen, har vi reduceret klimapåvirkningen for vores Landskrona-producerede hvedetortillas solgt til de nordiske og baltiske markeder med op til 50%*. Reduktionen i klimapåvirkningen er resultatet af brugen af et mere bæredygtigt hvedemel og forbedringer af emballage og produktion.
  • 7 ud af 11 af vores fabrikker er nu certificeret CarbonNeutral.
  • I maj 2023 oprettede Paulig en klimafond for yderligere at sætte skub i reduktionen af klimapåvirkninger i vores værdikæde. Fonden, som råder over 20,1 mio DKK i 2023 vil blive allokeret til projekter, der har til formål at reducere klimapåvirkningen i Pauligs hvede- og kaffeværdikæder i logistik og i Pauligs egne produktioner.

*Kilde: Livscyklusanalyse udført af RISE på Santa Maria Wheat Tortilla Original (M, 8 stk), sammenlignet med 2012 undersøgelse.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem