Ny banebrydende sorteringsteknologi til emballageaffald skal udvikles og testes i København

I dag løfter vi sløret for et potentielt banebrydende projekt med fokus på bæredygtighed, kaldet HolyGrail 2.0. Bliv opdateret her.

HolyGrail 2.0 kickstartes i København henover efteråret, hvor mere end 130 organisationer og virksomheder er gået sammen fra hele Europa for at teste en potentielt banebrydende teknologi. 

En række af de deltagende virksomheder i projektet, heriblandt Arla, Coop, Danone, Nestlé, Orkla, PepsiCo, Procter & Gamble og Schulstad, vil i den kommende tid implementere digitale vandmærker på udvalgte produkter. 

Sorteringsløsningen skal så testes i løbet af efteråret 2021 på Københavns Kommunes testanlæg på ARC – Amager Ressourcecenter. Her vil der blive gennemført en ”semi-industriel” test over en periode på 3 måneder, før den færdigtestede løsning i 2022 tænkes demonstreret på fuldskala-sorteringsanlæg i Tyskland og Frankrig.

Innovationskraft kan være med til at løse udfordringerne med plastik

Projektet er ikke blot med til at skabe innovationskraft i erhvervslivet – det kan også være med til at løse én af vor tids største udfordringer: plastik.

Ved hjælp af digitale vandmærker kan vi på tværs af værdikæden altså sørge for højere kvalitet af genanvendelse af emballager og bedre sortering. Vi ser HolyGrail 2.0 som værende et projekt med meget stort potentiale både i form af de bæredygtige aspekter, men også i form af et omfattende samarbejde på både dansk og europæisk niveau.

Teknologien kan bidrage positivt til udvidet producentansvar

Hos MLDK, ser vi med stor interesse på projektets perspektiver i forhold til det kommende producentansvar:

”Vi er, i MLDK – Mærkevareleverandørerne, glade og stolte af at være med til at teste og fremme digitale vandmærker i projektet HolyGrail sammen med vores danske og internationale medlemmer”, siger Niels Jensen, direktør i MLDK. ”Vi ser en stor værdi i et samarbejde med dagligvarehandlen, Københavns Kommune og en række andre aktører, da det viser, at vi deler synet på at sikre, at brugt emballage ikke ender som affald, men som en ressource for nye produkter. Projektet kan ligeledes bidrage positivt til det kommende producentansvar for emballager, der indføres i Danmark fra 1. januar 2025.”

Til slut er vi i MLDK særligt glade for at se så mange mærkevarelevandører stærkt repræsenteret i projektet i arbejdet om at drive en bæredygtig agenda.

Læs hele pressemeddelelsen her

Besøg også AIM’s hjemmeside her

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem