MLDK-medlem, Royal Unibrew, anerkendes som ESG Industry Top Rated i 2023 af investeringsanalytiker

Dagligvarehandlen.dk har skrevet om Royal Unibrew og mærkevareleverandørens bæredygtige projekter og tiltag, der bl.a. indebærer Danmarks største private solcellepark, et biogasanlæg i Finland, der på sigt skal gøre produktionen 100 pct. fri fra fossile brændsler samt planerne om tilslutning til Science Based Targets initiative. 

Ca. 3.200 parcelhuses årlige energiforbrug.

Så meget producerer MLDK-medlemmet Royal Unibrews private solcellepark ved koncernens hovedkontor i Faxe – og det er langt fra det eneste bæredygtige tiltag fra mærkevareleverandørernes side, hvilket heller ikke er gået ubemærket hen.

Royal Unibrew er nemlig blevet anerkendt af investeringsanalytikeren Morningstar Sustainalytics som “ESG Industry Top Rated” i 2023 med en ESG-rating på 15,5.

Biogasanlæg i Finland
Så sent som i tirsdags i sidste uge åbnede koncernen et nyt biogasanlæg i Lahti i Finland, som vil producere biogas til koncernens finske fabrik Hartwall. Det nye biogasanlæg er begyndt at producere CO2-neutral energi og vil ved udgangen af sommeren være i fuld drift og dermed gøre produktionen i Finland 100 pct. fri fra fossile brændsler.

Next step: Science Based Targets 
Næste store mål for Danmarks næststørste drikkevarekoncern er klimamålene i Science Based Target initiative.

Her er ca. 6 ud af 10 af MLDK’s medlemsvirksomheder i dag tilsluttet, herunder Toms, Arla Foods, Stryhns, Carlsberg og Danish Crown samt datterselskaber af multinationale virksomheder, som Unilever, Nestlé, og PepsiCo.

Læs artiklen om Royal Unibrew her

Dagligvarehandlen.dk bringer i den kommende tid flere eksempler på, hvordan store danske fødevarevirksomheder arbejder med deres klimamål. 

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem