L’Oréals arbejde i kampen mod klimaforandringer

L’Oréal har arbejdet på at reducere klimaaftrykket knyttet til sin egen produktion i mere end 20 år. Og i 2017 var L’Oréal blandt de første hundrede virksomheder, der satte Science Based Targets (SBT).

Virksomheden lancerede sit første bæredygtighedsprogram i 2013. Det blev i 2020 fulgt op med L’Oréal For The Future programmet, der sætter klare mål for 2030.

Emma Hurley, Sustainability & Social Reponsibility Program Leader i L’Oréal Nordic, kan dele nogle fine resultater på bæredygtighedsområdet:

“Hos L’Oréal mener vi, at økonomisk vækst i fremtiden ikke giver mening uden at være bæredygtig. Vores motto ’Create the beauty that moves the world’ forpligter os til at bidrage til klodens skønhed og CSR generelt, så vi arbejder for både planeten og mennesker”.

Vores bæredygtighedsstrategi er bygget på tre søjler:

  1. Vi vil fortsætte vores egen forandringsproces med respekt for planetære grænser
  2. Vi vil styrke vores samarbejde med kunder og leverandører og samtidig involvere vores forbrugere for at give dem et bæredygtigt valg
  3. Vi vil bidrage til at løse verdens sociale og miljømæssige udfordringer.

Her i Norden og i Danmark arbejder vi aktivt på at understøtte koncernens mål. Især transport er et fokusområde for os. På koncern-niveau vil vi per 2030 reducere udledningen af drivhusgas i forbindelse med transport af vores produkter med 50% per produkt i forhold til 2016. Samtidig vil vores strategiske leverandører reducere deres direkte udledninger (scope 1 og 2) med 50% i absolutte tal i forhold til 2016. Ved at samarbejde med vores transportører har vi reduceret vores CO2-udledning her i Norden med 25% siden 2019, samtidig med at forretningen har været i vækst. I 2030 vil vores transport være 100% fossilfri.

Et andet stort fokusområde er emballage. I 2022 kom 26% af vores emballager fra genanvendte eller biobaserede kilder, svarende til 94.230 tons, inklusive 58.142 tons i primær eller sekundær emballage, hvilket betyder, at vi har sparet en tilsvarende mængde virgine materialer. 76% af vores PET-plastik er fra genanvendte materialer. I 2030 vil 100% af den plastik, vi bruger i vores emballage komme fra genanvendte eller biobaserede materialer (vi når 50% i 2025). Det er især vores kendte mærker som Garnier og L’Oréal Paris, der går forrest med brug af genanvendt plastik i højvolumen produkter som shampoo og balsam.

SBT-MÅL

The Carbon Disclosure Project (CDP) gav i 2022 L’Oréal Group 3 gange ’A’ for firmaets arbejde med at bekæmpe klimaforandringer, bevare skove og sikre vandressourcer. L’Oréal er det eneste firma i verden, der har fået denne vurdering syv år i træk.

OM L’OREAL

L’Oréal er verdens førende kosmetikvirksomhed med hele 36 internationale mærker og 87.400 medarbejdere, heraf 450 i Danmark. Ambitiøse 2030-mål for bæredygtighed er defineret i L’Oréal for the Future-programmet, som omfatter vores egen miljø- og klimapåvirkning, samarbejdet med vores leverandører samt et stærkt engagement i social ansvarlighed.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem