BKI: God kaffe handler også om klima

BKI foods har sat sig et ambitiøst klimamål om at sænke virksomhedens samlede CO2-udledning med 42% inden 2030.

Vores sign up og validering fra SBTi er en stor forpligtelse, som BKI har besluttet sig for at levere på – som den første danskejede kaffevirksomhed. Siden 2011 har vi allerede halveret vores CO2-udledning én gang, og vi har vænnet os til at tænke innovativt og fornyende om bæredygtighed. Eksempelvis udviklede vi i 2019 Danmarks første kaffepose i genanvendelig plast, og lanceringen af vores nye BKI Paraíso Kaffe udspringer af et omfattende CSR-projekt, hvor vi siden 2016 har hjulpet brasilianske kaffefarmere til at føre en mere bæredygtig kaffeproduktion.

Vores arbejde mod 2030 driver allerede større investeringer i produktionen, hvor der er investeret i opsætningen af 3.500 kvadratmeter solceller på bygningerne i Højbjerg, Aarhus. Det nye solcelleanlæg kommer fremover til at producere ca. en tredjedel af al vores strøm og dermed spare klimaet for omkring 100 tons CO2 årligt. Det er et skridt på vejen, men skal vi nå i mål, skal vi de næste syv år blive endnu bedre til at riste vores kaffe smart, og vi skal vende enhver mulighed for at agere mere ansvarligt i hverdagen.

Med vores bearbejdning af mange salgskanaler har vi en salgsstyrke med dertilhørende stor bilpark med mange kørte kilometer. Derfor er en udskiftning af alle firmabiler til eldrevne-biler inden for få år en naturlig – men også stor beslutning. Det gør vi ved udgangen af 2025. I hjertet af vores produktion – risteriet – bruger vi meget varme til at riste kaffebønner og yderligere energi til at nedkøle kaffebønnerne.

Her arbejder vi allerede med genanvendelse af varme og mere effektive varmekilder.

Tilbage i 2019 sendte vi vores brands: BKI®, BLACK COFFEE ROASTERS® og CHRISTGAU’S® i genanvendelige kaffeposer, hvilket skete på et tidspunkt med uklarhed omkring direktiver for genanvendelse af plast. Nu ser vi, at flere og flere kunder, også nye, ser en fordel i at få pakket kaffe i mere CO2-venlige emballager.

BKI foods har i mange år arbejdet for en styrket bæredygtigheds- og CSR-agenda. Vi er naturligt opmærksomme på krav og ønsker fra vores større kunder, men vores sign up til SBTi er i væsentlig grad vores ønske om at drive virksomheden mod et commitment om at gøre godt.

Dét commitment betyder, at vi som virksomhed indimellem må træffe beslutninger om den rette bæredygtige vej inden love, direktiver og anden guidance foreligger. Det er forbundet med både uklarhed og risici, men vi vil fortsat forcere den type beslutninger, når det synes rigtigt at gøre.

SBT-MÅL

BKI foods A/S har forpligtet sig til en 42% reduktion af CO2 frem mod 2030 igennem en validering af SBTi. Nøgleinitiativer i første fase er under implementering i form af solceller til dækning af ca. 35% af energiforbruget, overgang til elbil i hele koncernen samt omlægning af kaffeposer til genanvendeligt materiale.

OM BKI

BKI foods er blandt de største aktører på det danske kaffemarked med markedsfokus på både detail, foodservice og specialhandel. BKI ejes af familien Mathiesen, nu i 3. generation. Vi er 100% danskejet og har bevaret risteri, produktion og arbejdspladser i Danmark. Godt håndværk og høj kvalitet er i fokus.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem