Danpo leverer kyllingen til fremtidens grønne tallerkener

Danpo og koncernen Scandi Standards klimamål blev i 2023 valideret af Science Based Targets initiativet. Fra 2021 til 2030 vil koncernen halvere sin totale CO2-udledning.

Scandi Standard er en førende leverandør af kyllingeprodukter i Norden og Irland – i Danmark repræsenteret ved Danpo, der gennem årtier har leveret velsmagende kylling til både danske og globale tallerkener. Kylling er i kraftig vækst som et foretrukket kødprotein, og klimamæssigt er kylling da også et oplagt valg, idet kyllingekød afsætter et 85% lavere klimaaftryk end fx oksekød ifølge Concitos store klimadatabase.

– Vi er meget stolte af, at Danpo og Scandi Standard, som en af de eneste store fødevareproducenter i Norden og Irland, har fået godkendt vores klimamål af Science Based Targets initiativet. Gennem hele vores produktion forpligter vi os med glæde til at afstemme vores klimamål videnskabeligt med Paris-aftalen i kampen for at reducere den globale opvarmning, siger CEO Kasper Lenbroch fra Danpo.

Konkret har Scandi Standard, og dermed Danpo, fået officiel godkendelse af klimamålene, som lyder på en reduktion af den absolutte CO2-udledning på 50% inden for Scope 1 og 2 i år 2030 med 2021 som ”base year”. Hertil forpligtes også til 50% reduktion inden for Scope 3 i samme tidsramme.

– En bæredygtig fødevareproduktion er helt essentiel i klimaindsatserne, og som en markedsledende aktør inden for kødproduktion, ønsker vi at øge transparensen og iføre os en førertrøje i industriens grønne omstilling. At få vores klimamål officielt anerkendt af Science Based Targets initiativet sender et markant signal om, at vi arbejder målrettet og intensivt for at skabe vækst bæredygtigt gennem hele værdikæden,

siger Kasper Lenbroch.

Danpo og Scandi Standards arbejde har medført, at koncernen nu rangeres på en 10.-plads ud af 360 globale aktører inden for emballerede fødevarer på Morningstar Sustainalytics’ risk rating. Som den første danske kyllingeproducent har Danpo endda under brandet De Danske Familiegårde lanceret et mærke, der viser det totale CO2-aftryk fra den kylling, de indtager. Mærket er udarbejdet i samarbejde med den uafhængige organisation Carbon Trust, der har beregnet CO2-aftrykket på produkterne fra jord til bord.

Danpos fabrik i Farre har endvidere etableret samarbejde med Give Fjernvarme, som står klar i 2024. Her reduceres Give Fjernvarmes forbrug af træflis med 50 procent, mens behovet for naturgas og olie fjernes for områdets beboere, når Danpos overskudsvarme fra fabrikken dirigeres videre til 2000 fjernvarmekunder – de får en grønnere varmeforsyning, mens Danpo sparer betydelige mængder strøm til køletårnene. Et rent win-win projekt, der blev nomineret i kategorien CSR-prisen til MLDK’s årstræf i 2023.

SBT-MÅL

Danpo har sammen med den øvrige Scandi Standard-koncern forpligtet sig til at reducere den absolutte CO2-udledning med 50% inden for Scope 1 og 2 i år 2030 med 2021 som ”base year”. Tilsvarende forpligter koncernen sig til 50% reduktion inden for Scope 3 i samme tidsramme. Scandi Standard har derfor fået mærkningen ”Business Ambition for 1.5°C campaign member” af Science Based Targets initiativet.

OM DANPO

Danpo – stolt leverandør i over et halvt århundrede. Danpo har i mere end 50 år været en førende aktør i dansk kyllingeproduktion og er kendt verden over for den høje fokus på dyrevelfærd, kvalitet og bæredygtighed. I modsætning til de fleste, har Danpo kontrol gennem hele værdikæden og leverer god, dansk kylling til retail, foodservice og industri både nationalt og globalt.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem