Cloetta: En sødere fremtid for planeten

Cloetta er en førende slikvirksomhed, der har fastlagt ambitiøse klimamål for at reducere drivhusgasemissioner i overensstemmelse med Parisaftalen.

Disse mål er blevet godkendt af Science Based Targets-initiativet, der er et samarbejde mellem CDP, FN’s Global Compact, World Resources Institute (WRI) og Verdensnaturfonden (WWF). Ved at deltage i dette initiativ har Cloetta forpligtet sig til at reducere sine drivhusgasemissioner med 46% inden for scope 1, 2 og 3 inden 2030 med udgangspunkt i 2019 som referenceår.

Henri de Sauvage-Nolting, administrerende direktør i Cloetta, understreger, at fastsættelse af ambitiøse klimamål kræver en grundlæggende ændring i virksomhedens tilgang og en fælles indsats i hele organisationen og forsyningskæden. For at opnå de videnskabsbaserede mål vil Cloetta vurdere alle aspekter af sine operationer for at identificere muligheder for at reducere sin klimapåvirkning. Dette inkluderer eliminering af høje drivhusgasser i Cloettas produkter samt en forbedring af effektiviteten på tværs af operationer og forsyningskæden.

Som en del af en bredere bæredygtighedsdagsorden, “A Sweeter Future,” har Cloetta udviklet Climate Action Program, som spiller en afgørende rolle for at opnå virksomhedens klimamål og drive en positiv forandring. Cloettas Climate Action Program spiller derfor en afgørende rolle i at fremme denne transformation. Programmet aktiverer teams på tværs af organisationen for at arbejde hen imod målet for reduktion af emissioner. Derudover har virksomheden annonceret sine intentioner om at investere i en nyt ‘greenfield facility’ i Holland, hvilket yderligere vil støtte op om dens klimamål.

Cloettas forpligtelse til de videnskabsbaserede mål, SBT, og integrationen af Climate Action Program illustrerer virksomhedens dedikation til at reducere sit klimaaftryk og at bidrage til en bæredygtig fremtid. Ved at prioritere miljøansvar gennem hele værdikæden sætter Cloetta et positivt eksempel for sin branche og viser vigtigheden af fælles handling for at tackle klimaforandringer.

SBT-MÅL

Cloetta forpligter sig til at reducere de samlede scope 1, 2 og 3 drivhusgasemissioner med 46% inden 2030 i forhold til et basisår i 2019.

OM CLOETTA

Cloetta har en lang historie, der begyndte i 1862, hvor brødrene Cloetta startede firmaet “Brødrene Cloëtta” i København. I 1873 flyttede brødrene til Sverige og etablerede deres første chokoladefabrik i Malmö. I dag tilbyder Cloetta et bredt og varieret sortiment af slik, pastiller, chokolade og nødder af høj kvalitet, herunder Läkerol, Malaco, Skippers Pipes, Center, Juleskum og Nutisal. Cloettas produkter sælges i mere end 50 lande i hele verden.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem