NAVIGATION
For medlemmer
Kontaktoplysninger
Havnegade 39
1058 København
CVR: 25493915
Lysholt Allé 3
7100 Vejle
CVR: 25493915
Af Birgitte Kongsgaard
Under de farvede lamper i Tivoli Hotel og Congress Center begynder medlemmerne så småt at ankomme. De samles omkring høje borde med hvide due eller ser sig lidt omkring blandt de mange boder, der er stillet op i dagens anledning. I boderne kan man smage de nominerede produkter til årets Awardshow. Gæsterne kan få mælk på dåse i forskellige smagsvarianter, kaffe med is og mynte, kaffe med Baileys og flødeis med knækket chokoladeskal. De kan få crispy bacon bits og pizzasnegle til tonerne af loungemusik fra DJ-pulten. Lokalet fyldes så småt af de mange jakkesæt, og mens folk hilser og får en sandwich, dukker direktør Niels Jensen op med en stor klokke, der skal lokke folk mod første møde, nemlig medlemsmøde og generalforsamling efterfulgt af fornemt besøg fra Nestlé.
»Vi forstætter i et effektivt tempo, for vi skal have tid til kaffepausen, ikke?« Indleder Carsten Fredholm, som er den højest placerede dansker i den multinationale virksomhed, Nestlé. Han er fløjet ind fra Schweiz for at dele sin viden om, hvordan man tackler digitalisering og fremtidens businessmodeller, og han lægger ud med at understrege: »Det eneste konstante er forandring.«
»Der er en lille gruppe, der stadig løber rundt om den kolde digitale swimmingpool, og til dem må jeg bare sige; vandet bliver aldrig varmt igen. Det må være mit bedste råd i dag.« siger han.
Derudover berører han, at fremtidens forbruger lever on the go, de uendelige digitale hylder, at fremtiden byder på mere dialog ting i mellem end mennesker i mellem, at forbrugerne er mere kritiske, og det sværeste er at opnå deres tillid, for de vil have det bedste af alle verdener.
Han giver udtryk for, at noget af det vigtigste for at skabe en nysgerrig virksomhed er, at man tør fejle, for man lærer af fejl.
» Vi skal ikke vente på det perfekte, så forlader toget stationen uden os.«
På den note er medlemsmødet slut, og de øvrige gæster er ankommet i hallen, hvor der drikkes kaffe, spises kage og snakkes før alle går mod salen med næste oplægsholder. Her bliver alle budt velkommen og brancheorganisationens nye navn, Mærkevareleverandørerne, bliver offentliggjort for alle.
Oliver Wright, Managing Director hos Accenture går herefter på scenen og fortæller om, hvordan fremtiden ser ud med forbrugeren i fokus.
»The consumer industry is going to change more the next ten years than it has the last 40 years.« siger Oliver Wright.
Han forklarer, at fremtiden byder på større krav til opfyldelse af personlige behov. Forbrugerne vil f.eks. have opfyldt personlige præferencer, som vi oplever med netflix, de vil have alt det bedste, både lokale, autentiske og historiske brands. De dagligvarer de skal have hver uge, som toiletpapir og rengøringsartikler, investerer de ikke tid i, men får leveret ugentligt – men det skal være af den bedste standard.
Derudover ser vi flere, der vil have teateroplevelsen i en butik – som vi ser med Apple, hvor besøget i butikken er en oplevelse. Det har man eksempelvis set med Levis, der genlavede modeller fra 2. Verdenskrig, men hvor butikken var mere en destination i sig selv end et sted at købe jeans.
Oliver Wright kommer med syv nøglekarakteristika, som han mener vil definere fremtidens driftsemodeller. Her fremhver han et fokus på, hvordan mennesker bliver behandlet, ansvaret for at blive ved med at uddanne og udvikle, data og teknologien naturligvis og hvad han kalder økosystemet, hvor man lærer mere af at arbejde sammen end alene.
Herefter bliver tonen en smule mere løs til Talkshow på scenen.
Journalist, Karen Helene Hjorth, der er vært på TV2 NEWS tager herefter alle med på en guidede tour gennem krisehåndtering. I den lyserøde sofa på scenen sidder Mats Jansson Ex-CEO hos SAS og Chris Van Steenbergen CHRO hos Heineken og fortæller anekdoter fra de helt store udfordringer i deres karrierer. De har begge en fortid med mange kriser og store karrierer.
Chris deler erfaringer om, hvordan en krise kan være lærerig, hvis man ser det som en mulighed for at blive bedre. Samtidig opfordrer han til, at vi i fremtiden skal fokusere på det, vi gør godt og derefter blive endnu bedre til det.
Mats fortæller om, hvordan jobbet i et flyselskab bød på utallige kriser. Efter et flystyrt oplevede han for alvor nødvendigheden af krisehåndtering. Han husker, hvordan han læste retningslinjer før han skulle møde pressen:
»Ikke græd, ikke grin, ikke joke, ikke være for empatisk, ikke spekulere, referere kun til igangværende undersøgelser.«
De pårørende holdte ham ansvarlig, og han måtte følges rundt af bodyguards. Hans første følelsesmæssige reaktion er natten før pressekonferencen. Her ringer han til sin kone og græder i telefonen. Hun beroliger ham og får ham til at slappe af. Derefter bliver han rationel, og han bliver klar i hovedet. Han noterer sig, »Undgå at gå konkurs og hav styr på prioriteterne.«
Herefter bliver gæsterne delt ud i Break out’s, hvor tre forskellige oplægsholdere skal tale gæsterne varme de kommende tre kvarter. Her blev der talt om fremtidens trends, forbruger og forretning. Hos Nick Downing, Commercial Director IGD, er der fokus på, når det digitale møder det fysiske i fremtidens forretninger. Liselotte Lyngsø, som er fremtidsforsker, fortæller om, hvordan man spotter fremtidens trends med potentiale. Daniel Käfer, Country Manager hos Facebook Danmark har fokus på, hvordan man forbindes til fremtidens forbruger. Oplæggene vil blive udgivet i artikler på hjemmesiden senere på måneden.
De faglige indtryk bliver efterfølgende skyllet ned med bobler i hallen inden dørene til den store festsal bliver åbnet, hvor runde borde med plads til ti og tulipaner på midten står under de store blå lysekroner til tonerne fra en rolig stemme med en afslappet guitar på scenen.
Traditionen tro skal der siges ”Tak for mad” fra en kunde. Det bliver Alfred Josefsen, som er tidligere direktør i Irma, der takker af med et storgrinende publikum i ryggen og en kærlig påmindelse til branchen.
Han omtaler de tidligere årstræf, traditionerne og minderne. I bedste hestevæddeløbs-kommentator stil gør han status for dagligvareforretningernes kapløb de seneste år. Han opfordrer til, at branchen står sammen og nævner her muligheden for at bekæmpe madspild og have øje for bæredygtighed, klima og miljø.
»Hold åben, hold op, hold sammen og hold fast…. Og nu siger i nok hold kæft.« Afslutter Alfred og skåler til høje grin og store klapsalver.
Aftenen fortætter med Awardshow og fri bar.
Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.
Bliv medlem