Reduktion i forbruget af ny plast med næsten 1.000 tons om året

Danish Crown har igennem de seneste 3 år arbejdet på at drive genanvendelighed og cirkulær økonomi på deres kødbakker.

Første skridt var introduktionen af en rPET-bakke (post consumer recycled PET) i 2019 i hele dagligvarehandlen. Sidenhen gik de med som aktiv partner i Partnerskabet for Cirkulære Fødevarebakker.

Partnerskabets ambition er at etablere et lukket kredsløb for alle danske kødbakker, og 2025-målet er at sikre, at mindst 10.000 tons bakker recirkuleres hvert år, hvilket sparer klimaet for 25.000 tons CO2-udledning. Ambitionen blev bevist at være mulig i 2020, hvor der blev indsamlet kødbakker i København som gennem bærdygtige emballager, Færch plast, blev lavet til nye kødbakker og dermed via Danish Crown sendt ud i samfundet igen.

Fra 80% genanvendt plast til 90%

I foråret 2021 tager Danish Crown endnu et skridt og opgraderer bakken yderligere ved at fjerne 10% plast fra bakken ved at gøre den så tynd som muligt (uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden) og derudover også øge andelen af genanvendt plast fra 80% til 90%.

Formålet med alle initiativer er at illustrere overfor forbrugerne, at Danish Crown og fersk gris er på en bæredygtighedsrejse, og her ved vi, at emballagen er noget af det forbrugerne navigerer meget tydeligt efter, når de forholder sig til produkters bæredygtighed

Danish Crown forventer, at initiativerne fungerer som vigtige byggesten i at forbedre opfattelsen af gris’ klimaaftryk, og i det hele taget positionere Danish Crown som en ansvarlig virksomhed.

PET- skiftet og cirkulationssamarbejdet er ét initiativ blandt flere fra Danish Crown og endnu et skridt på vejen mod mere bæredygtig emballage.

Læs mere her

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem