Overvældende deltagelse på CBS webinar

Onsdag d. 28. oktober gennemførte Copenhagen Business School det første webinar ud af i alt tre, hvor formålet var at stille skarpt på detailister og digitale platformes dobbelte roller i markedet. MLDK er hovedsponsor på serien af webinarer.

Interessen har været overvældende med deltagere fra i alt 28 europæiske lande tællende marketing- og virksomhedsforskere, leverandørvirksomheder, retailers, interesseorganisationer på både producent- og detaillistsiden samt, ikke mindst, konkurrencemyndigheder.

På webinaret blev der diskuteret temaer som:

  • Hvordan private labels og mærkevarer har forskellige forretningsmodeller, innovationsstrategier og spiller forskellige roller for detailhandlen
  • Hvordan forskellige brands- og private labels-strategier henholdsvis gavner og skader samfundet, set fra et forbrugerperspektiv
  • Hvordan både mærkevaren og private labels er afhængige af marketingparametre som detaillisten qua sin dobbeltrolle kontrollerer
  • Hvordan mange af disse karakteristika strider mod den gængse opfattelse i de fleste marketing tekstbøger, hvor producenter og mærkevareejer i højere grad antages at kunne bestemme over distributionsleddet

”Think of the retailer, not as a marketplace where there are a lot of prices being set by
independent bodies. It is not. It is an in-store cartel. It is the retailer
who is setting the prices of all the products we see”

(Paul Dobson, Norwich Business School, University of east Anglia).
Foredragsholdere fra både erhvervslivet og uddannelsesmiljøet
Webinaret havde indlæg fra stærke profiler med rig erfaring fra både erhvervslivet og den akademiske verden, der delte ud af både erfaringer, know-how og viden, herunder Mogens Bjerre fra institut for Afsætningsøkonomi (CBS), Paul Dobson, professor i Konkurrenceøkonomi og konsulent for den Britiske konkurrencemyndighed, Koen de Jong, direktør og partner i IPLC som rådgiver private label producenter og detaillister, og direktør John Noble fra British Brands Group, den Britiske AIM-organisation. Alle indlæg kan downloades fra konferencens hjemmeside.

”Private labels are becoming leaders in innovation. Private labels drive innovation”
(Koen de Jong, IPLC)
Hos MLDK ser vi en stor værdi i, at CBS vælger at belyse detailister og digitale platformes dobbelte roller i markedet med henblik på, hvad det kan have af betydning for markedet både nu, men også i fremtiden.

Sidste webinar: Tirsdag d. 17. November 2020, kl. 9.00-11.30
Seriens tredje og sidste webinar ‘The role and business models of digital platforms’ afholdes tirsdag d. 17. november kl. 9.00-11.30, og du kan stadig nå at melde dig til.

Webinaret er gratis og åbent for alle.

Tilmeld dig HER.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem