Ny kampagne fra Fødevarestyrelsen om bælgfrugter, klima og sundhed.

Fødevarestyrelsen og fødevareministeren, Rasmus Prehn, lancerer i dag den nye kampagne “Kostråd til Måltider”, der skal guide forbrugere og de professionelle køkkener til at lave mere klimavenlig og sund mad.

Stort køkken, stort ansvar.

Sådan lyder ét af kampagnens slogans. Og der er noget om snakken.

For hver dag serverer skoler, daginstitutioner og kantiner ca. 650.000 måltider mad – og med de måltider følger en stor indflydelse på både danskernes madvaner og ikke mindst fødevareforbrug. Ved at vælge mere klimavenlige fødevarer, kan man, ifølge Fødevarestyrelsen, være med til at skære ca. 20-35% af CO2-aftrykket fra på kosten. Derfor opfordrer Fødevarestyrelsen de professionelle køkkener til at tænke klima og sundhed ind i deres opskrifter.

På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan man bl.a. se den virale kampagnevideo “Hvad fuck er en bælgfrugt”, der skal nudge forbrugere til at vælge flere bælgfrugter i form af kikærter og bønner. Man kan også teste egen viden indenfor sundhed og klima, fx:

  • Bælgfrugter, nødder, frø og kornprodukter er vigtige kilder til protein – Sandt eller falsk?
  • Du skal drikke mindst 3 liter væske i døgnet – Sandt eller falsk?
  • De officielle Kostråd foreslår, at du vælger fastfood/takeaway med grøntsager, bælgfrugter, fuldkorn og fisk – Sandt eller falsk?

I MLDK støtter vi op om Fødevarestyrelsens kampagne og opfordrer ligeledes vores medlemmer til at gøre brug af kampagnen, hvor det giver mening.

Læs mere om kampagnen her

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem