MLDK – Mærkevareleverandørerne støtter op om erhvervsministerens kodeks for god betalingsskik

PRESSEMEDDELELSE: MLDK – MÆRKEVARELEVERANDØRERNE STØTTER OP OM ERHVERVSMINISTERENS KODEKS FOR GOD BETALINGSSKIK

København 29. april 2022

I går lancerede Erhvervsministeriet sammen med 13 erhvervsorganisationer et nyt kodeks, der skal styrke en sund betalingskultur blandt danske virksomheder. MLDK bakker fuld op om initiativet.

”God samhandel, transparens og fair og lige vilkår er afgørende for MLDK, og ministerens initiativ om et branchekodeks er et skridt i den rigtige retning”, siger Niels Jensen, CEO i MLDK.

MLDK har længe kæmpet for en fornuftig betalingskultur blandt danske virksomheder, hvor leverandører kan opleve lange og urimelige betalingsbetingelser, men samtidig selv kan blive afkrævet straksbetaling ved indkøb af råvarer. Det kom til udtryk ved tilblivelsen af Fødevarehandelsloven fra sidste år, hvor betalingsbetingelser på fødevarer blev reguleret ved lov.

”Leverandører, uanset størrelse, har krav på at blive behandlet ordentligt og fair” siger Niels Jensen og fortsætter; ”Producenter og leverandører bliver udfordret på likviditet ved lange betalingsfrister, og det går ud over innovation, konkurrenceevne – og i sidste ende dansk økonomi, som ministeriet jo ganske rigtig påpeger. Derfor er ministerens tiltag også kærkomment, og MLDK bakker fuldt op”.

MLDK kan bakke op om alle seks principper i kodekset og ser frem til at se, hvordan kodekset modtages ude i virkeligheden.

Pressekontakt:
Niels Jensen, CEO MLDK Mærkevareleverandørerne
Mail: nj@mldk.org
Mobil: 20107911

Læs mere på Erhvervsministeriets hjemmeside her

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem