Etablering af partnerskab om plastemballager

MLDK deltog i fredags i et møde med Miljøministeriet, hvor vi drøftede etableringen af et partnerskab om plastemballager mellem Miljøministeriet og detailbranchen.

MLDK er positive i at fortsætte drøftelserne med henblik på at etablere et forpligtende partnerskab for at fremme samarbejdet om at mindske miljø- og klimabelastningen fra emballager.   

Udfordringen er klar – vi skal reducere mængden af plastik, designe til genanvendelse og anvende mere recirkuleret materiale.

Fra 1. januar 2025 indføres producentansvar på alle emballager i Danmark, så det haster med at få optimeret emballageanvendelsen af såvel miljømæssige som økonomiske grunde.

For mere inspiration, kan vi anbefale DagSams emballageguide, udarbejdet i samarbejde mellem dagligvarehandelen og mærkevareleverandørerne. Guiden giver overblik og hjælp til at arbejde mod mere bæredygtige emballager. Find den HER.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem