Webinar om udfordringerne ved at kommunikere om klima

Klimakommunikation kan være lidt af en jungle, og det kan være svært at gennemskue både udfordringerne og mulighederne. Derfor inviterer vi dig til at lære mere om den nye klimadatabase, men også hvordan man med andre værktøjer kan arbejde med klimakommunikation.

Den 1. februar blev resultaterne af Den store klimadatabase offentliggjort. Projektet oplyser om klimaaftrykket for 500 fødevarer fra marcipan til makrel og fra havredrik til hvidløg.

“Den store klimadatabase” er udarbejdet af CONCITO i samarbejde med 2.-0 LCA Consultants og med støtte fra Salling Fondene.

Klimadatabasen kan bruges som grundlag for klimaberegnede opskrifter og måltider, klimaberegning af fødevareindkøb i virksomheder og husholdninger, undervisning af skoleelever, opkvalificering af køkkenpersonale, oplysningskampagner og meget andet.   

Når man beregner klimaaftrykket på forskellige fødevarer, træffer man en række metodiske valg – og afhængig af disse valg vil resultaterne naturligvis også ændre sig. Styrken ved den store klimadatabase er derfor, at det er den samme metodik, der gælder for alle 500 fødevarer, som databasen indeholder. 

Omvendt er der ingen tvivl om, at nogle af de metodiske valg som er anvendt i den store klimadatabase også vil give anledning til debat. Ikke mindst hvad gælder vurderingen af klimaaftrykket af animalske varer, hvor man i projektet har valgt en økonomisk allokering, der medfører, at klimaaftrykket for et kilo oksekød vil svinge mellem ca. 30 CO2e pr. kg. for hakket oksekød og på op til mere end 150 CO2e pr. kg for oksemørbrad, fordi de forskellige kødudskæringer har forskellig værdi. 

For at give vores medlemmer et indblik i, hvordan man kan arbejde og kommunikere om klima i relation til fødevarer, afholder MLDK fire enslydende webinarer for vores medlemmer, hvor vi vil præsentere og diskutere udfordringerne og mulighederne ved at arbejde med klimakommunikation.

Tilmeld dig herunder:

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem