Vinderne ved MLDK Awardshow

Af Birgitte Kongsgaard

Traditionen tro hyldede vi ved MLDK Årstræf produkter og kæder, der har gjort sig særlig bemærket i det foregående år ved et Awardshow. I år var der både kaffe, bæredygtige vaner, faste lave priser og sommerens tørstslukker blandt vinderne.    

Der var både gamle og nye priser i spil ved årets Awardshow, hvor Årets CSR Mærkevareleverandør, Årets Nyhed – Away From Home, Årets Innovative Kæde og Årets Lancering by Nielsen blev kåret.

Årets CSR mærkevareleverandør

I år blev der for første gang kåret årets CSR Mærkevareleverandør. Vinderen af den fornemme pris var Peter Larsen Kaffe, som har skabt et eksperimentarium i samarbejde med SMUKFEST og VIFU, hvor der forskes og eksperimenteres med cirkulær anvendelse og bedre indtægtsmuligheder for kaffebonden. 

“Vi er først og fremmest overrasket over, at en virksomhed uden CSR-afdeling har fået en CSR-pris,” siger Lars Aaen, som er Innovationsdirektør hos Peter Larsen Kaffe og griner.

“Det fortæller os bare, at vi har det inde i os selv. Vi er en familiedrevet virksomhed og har CSR som en fast del af den måde, som vi driver vores forretning på. Så at vinde en pris i det her felt, er vi fantastisk stolte af,” siger han og fortsætter,

“Vi gør det med stor oprigtighed. CSR er ikke noget vi er begyndt med, da det blev moderne, men det er en meget markant del af vores værdisæt. Vi arbejder med tre bundlinjer: økonomi, mennesker og miljø, som er fuldstændig forankeret i alt, hvad vi laver.”

Det bliver blandt andet fremhævet at Peter Larsen Kaffe har fokus på, hvordan man kan anvende flere dele af kaffens biomasse og bedre udnytte jordens ressourcer og samtidig tage et socialt ansvar ved at styrke de familier, der dyrker kaffen samt skabe et bedre økonomisk incitament for unge i verdens kafferegioner, så de tør satse på en tilværelse som kaffebonde.

Årets Nyhed – Away From Home

Slutbrugerne har haft den endelige stemme ved Årets Nyhed og vinderen blev Arla Pro Lab “Bæredygtige Vaner”.

Arla Pro Lab inviterer medarbejdere i kantiner og storkøkkener til træning, hvor de har inspireret til, hvordan mejeri og adfærdsjusteringer i hverdagen kan bidrage til mere bæredygtig drift af køkkenerne.

Metoden bygger på otte bæredygtige vaner, som Arla har udviklet. De har afholdt arrangementet 16 gange i 2018 og gentager succesen i 2019.

“Det er et fantastisk skulderklap til hele teamet, der laver de her workshops hver eneste dag og træner køkkenprofessionelle i kantiner, skoler osv. i flere gode bæredytige vaner. Om det handler om at mindske madspild, anvende økologi eller højne kvalitet har vi helt konkrete værktøjer, som de har taget godt imod. Det er vi fantastisk glade for, så vi fortsætter og klør på og ser frem til at holde endnu flere i fremtiden” siger Mathias Qwist Fenger, der er Marketingschef hos Arla Pro i Danmark.

I kategorien var de andre nominerede Anamma Formbar Fars fra Orkla Foods Danmark, Grønne Løft fra Lantmänn Unibake og Tapwall fra Royal Unibrew.

Årets innovative kæde

Vinderen af årets innovative kæde blev i år Normal. De har gjort sig særlig bemærket i forhold til at fremme innovation og tænke i innovative løsninger og koncepter.

Normal fremhæves for at tænke i nye måder at drive forretning på og tilgå forbrugerne, hvor de har valgt at fjerne tilbudskonceptet samt tilbudsaviser og i stedet møde forbrugerne med faste lave priser.

“Det betyder rigtig meget. Jeg er utrolig stolt på vegne af de to stiftere af firmaet. Det er helt fortjent. Jeg er også rigtig stolt på vegne af mine mange kollegaer i Normal, som hver eneste dag bruger hjerteblod, tid og passion for at give det her koncept liv og glade kunder,” siger  Susanne Hounsgaard, som er Indkøbs- og Marketingsdirektør hos Normal.

“Vi prøver at forstå kunderne, og hvad det er, de gerne vil have, og så prøver vi at være fleksible og indrette os efter det.”

Udover Normal var de nominerede Nemlig.com, Meny og Netto.

Årets Lancering by Nielsen

Vinderen blev Pepsi Max Lime, der har forsøgt at ramme den helt rigtige smagsbalance mellem den succesfulde Pepsi Max colasmag og det perfekte lime twist. Målet har været at rekruttere flere forbrugere – uden at de skal gå på kompromis med smagen.

“Det er vi selvfølgelig glade for og ydmyg overfor. Vi synes Pepsi Max Lime har været en god lancering. Og måske endnu vigtigere er, at Pepsi var de første der satte ind for en sukkerfri variant, så der er også en CSR vinkel i det. Vi er super taknemlige for vores kunder altid bakker op, når vi kommer med noget nyt. De har en stor fortjeneste i, at vi vandt”, siger Kasper Ryttersgaard, som er Commercial Director hos Royal Unibrew. 

De nominerede til Årets lancering by Nielsen var foruden Pepsi Max Lime fra Royal Unibrew, Fuze Tea fra Coca-Cola, Carlsberg 1883 fra Carlsberg og Sparkles fra Aqua d’Or. 

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem