Vinderne ved Mærkevareleverandørernes Awardshow 2018

Miljøvenlige og bæredygtige tiltag, ny is med gammelt knæk, en endnu ældre øl og Årets innovative kæde blev hyldet til Awardshowet ved årstræffet 2018.


Af Birgitte Kongsgaard

Årets Nyhed mindsker CO2-udslip med 80 procent, og forbrugeren kan nu smide emballagen direkte i papcontaineren. Santa Maria har skiftet 170 varianter af krydderier fra plastik- til miljøvenlig emballage, og de løb dermed med titlen som Årets Nyhed for produktet Tastepak. 

Kenneth Grønne er country manager hos Santa Maria, og han mener, at lige præcis denne pris betyder meget, fordi den kommer på baggrund af slutbrugerne.

»Jeg er glad for det. Glad for tanken om, at vi gør noget for miljøet. Stolt over, at vi går foran, og jeg håber at mange andre følger trop.« siger han.

Udover en stor tak til de mange kollegaer, der har været inde over projektet understreger Kenneth Grønne, at han også vil takke grossisterne for deres tålmodighed.

»De har været hjælpsomme. De bliver jo ikke ubetinget begejstret, når vi vil ændre varenummer på 170 varer. Det er et stort arbejde.«

Den nye emballage kan smides ud i papcontaineren og udleder samlet 1/5 CO2 ift. tidligere plastikemballager. Resultatet er mindre plastik i skraldespandene og et renere miljø.
Samtidig har de optimeret og fjernet 20 procent salt og sukker fra alle blandingskrydderier. 

Kriterierne for Årets Nyhed beskrives som et produkt, der f.eks. kan bidrage med en bedre økonomi hos slutbrugeren, gladere gæster eller bidrage til at spare ressourcer eller være et nyt koncept, som bidrager med noget unikt. 

Årets Lancering kan knækkes

Det er Unilever med Magnum Pints, der løber med årets lancering og NIELSEN-Award. Magnum Pints er chokolade og is med en detalje i indpakningen, som skal crackes – så man får den knækkende fornemmelse, man kender fra ispinden.

»Det betyder rigtig meget. Når man som leverandør lancerer et produkt, der har succes, og vinder en pris af brancheorganisationen, så giver det forhåbentlig noget genklang, om at vi faktisk kan noget. Det er et skulderklip,« siger marketingschef og Category Lead Henrik Funder.
»Det var vores fornemmelse, at vi havde gang i et godt produkt. Derfor gik vi også all in. Både for at sikre hylder, men også marketingmæssigt. Så det er virkelig noget, vi har håbet på ville lykkes – og når vi så i sidste ende vinder en pris for det.«

Siden år 2000 har Nielsen Company uddelt NIELSEN-Award til årets lancering. Årets lancering skal have et vist innovativt element, men noget af det vigtigste er, at der kommer god distribution, og at virksomheden hurtigt får markedsandele. Det er efterhånden en veletableret pris.

En øl med substans i historien 

Årets publikumspris gik til Carlsberg Danmark for Carlsberg 1883. 

»Det er en stor cadeau til teamet for at have lavet et super godt stykke arbejde på den her lancering sammen med vores kunder. Det er jo altid godt at vinde afstemningen i forhold til den subjektive vurdering, og hvilket indtryk innovationen har gjort på resten kollegaerne i branchen« siger Søren Brinck, som er adm. Direktør for Carlsberg Danmark

Han synes det er interessant, da det er ret sjældent, at ølbranchen kommer med innovation med ægte substans i historien, og det mener han dette produkt har.

» Det har denne her. Den har en fantastisk historie, der går tilbage til 1883, hvor gæren blev rendyrket i Carlsbergs laboratorie, som er grundlag for alle moderne lager- og pilsnerøl, og det at være i stand til at genskabe den gær fra den oprindelige flaske, der blev fundet i kælderen, og at kunne lave det til en kommerciel lancering i dag, har været en kæmpe indsats. Så det betyder selvfølgelig utroligt meget at få den anerkendelse for os.« siger han. 

Årets Publikumspris er en pris, som ikke bygger på målinger og fakta, men som er udtryk for branchens subjektive vurdering af et produkt. Produktet har ikke nødvendigvis opnået høje markedsandele eller et stort salg, men betragtes alligevel som et friskt pust til markedet.

Hvilket produkt, der skulle vinde Publikumsprisen blev afgjort ved en SMS-afstemning til årstræffet.

Årets mest innovative kæde 

Det var Rema 1000, der løb med sejren, som Årets mest Innovative kæde eller grossist 2018. Det blev afgjort med SMS-afstemning til årstræffet, hvor alle deltagende kunne stemme.  

Rema 1000 kunne desværre ikke selv være der til at tage imod prisen, og derfor tog John Wagner fra DSK imod prisen for dem.

»Jeg er helt sikker på, at for REMA100 og alle deres købmænd er det en kæmpe opmuntring på den rejse, som de er på, hvor de jo er meget succesrige i forhold til kunderne og vinder stærkt terræn i dansk dagligvarehandel. En pris som denne her er en anerkendelse af den store indsats, de gør.« fortæller han.

Prisen gives til den kæde eller grossist, som har gjort en markant forskel i markedet. Mærkevareleverandørernes medlemmer har modtaget en totalliste over alle kæder og grossister og har så kunnet stemme på den, de finder mest innovativ, og begrunde deres valg.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem