Vinderne af Mærkevareleverandørerne Awardshow 2017

Ved det store awardshow under Mærkevareleverandørernes Årstræf 2017 blev der uddelt fire priser. Udover Årets Lancering 2016, som du kan læse om her, og Årets mest innovative kæde/grossist, som du finder her, var vinderne af Årets Nyhed Away From Home og Publikumsprisen på podiet.

Årets Nyhed AFH

Årets Nyhed AFH blev Danish Crown for deres XV Krogmodnet Dansk Gris. Prisen gives til et produkt, der gør en forskel hos slutbrugeren – enten fordi det bidrager med bedre økonomi, gladere gæster, ressourcebesparelser eller noget helt unikt konceptmæssigt. Og det er slutbrugerne, der har stemt og dermed afgjort, hvem der løb med sejren.

Blandt fire nominerede løb Danish Crown XV Krogmodnet Dansk Gris, fordi de har gået forrest med et kvalitetsprodukt, der tilfører en helt ny smagsoplevelse. Kvaliteten føles op af den gode historie, og det spås af krogmodnet gris har potentiale til i fremtiden at blive en konkurrent til oksekødet.

Om prisen siger Mette Rothmann:

– Vi er enormt stolte af at vinde denne pris, ikke mindst fordi det vidst er første gang, at fersk svinekød vinder en pris som mærkevare. Vi er ikke vant til at se innovation på kød, men her har vi virkelig formået at skabe en helt ny kødoplevelse, der har fokus på kvalitet og smag. Vi er særligt stolte, fordi det er køkkenerne, der har stemt på vores produkt, for det vi gerne vil, er jo bare at få noget mere gris på tallerkenerne ude i køkkenerne.

Publikumsprisen

Ikke alle produkter opnår høj markedsandel eller stort salg, men derfor kan den godt være et frisk pust til markedet eller en kategori. Årets publikumspris Detail er ikke vurderet på hårde facts, men udtryk for branchens subjektive vurdering og hyldest. Ud fra de 31 indstillede produkter har Mærkevareleverandørernes medlemmer stemt på deres fem favoritter, og den der opnåede flest stemmer var: Rynkeby Shots fra Rynkeby Foods.

I stemmebeskrivelserne lød det bl.a., at produktet udover at smage godt, på fornemste vis har formået at gribe en trend, der er oppe i tiden. Rynkeby Shots har tilført vækst til kategorien på en ny og innovativ måde og har opnået flotte salgstal og bred distribution.

Salgsdirektør i Rynkeby Foods Dennis Qvist siger om prisen:

– Det havde vi virkelig ikke regnet med. Vi har fået meget positiv feedback på vores shots, og jeg tror, at en af de primære årsager til succesen er, at produktet har haft en anden placering i butikkerne end der, hvor vores andre produkter står. Rynkeby Shots er placeret i frugt og grønt, og på den måde har vi fået koblet produktet sammen med tidens store sundhedstrend. Forbrugerne ser produktet som en genvej til sundhed.

Mærkevareleverandørerne ønsker Rynkeby Foods og Danish Crown stort tillykke.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem