Vi støtter initiativet for god plast-praksis

Det nationale samt globale fokus på at skabe et bæredygtigt miljø er de seneste år blevet styrket, og i starten af 2018 kunne EU-kommissionen præsentere en ny plaststrategi, som skal være med til at gøre miljøet lidt grønnere. Et initiativ vi hos MLDK Mærkevareleverandørerne naturligvis støtter op om.

Virksomhederne skal tage et stort medansvar

Med EU-kommissionens plaststrategi ligger et mål om, at alt plastemballage skal genanvendes inden 2030 og gerne allerede inden 2025. Skal dette lykkedes, kræver det i høj grad, at alle europæiske virksomheder tager et ansvar og bidrager til at skabe og styrke et bæredygtige miljø. Derfor har EU-kommissionen nu bedt virksomheder om at indmelde såkaldte ”pledges” (løfter) om, hvordan de ønsker at bidrage til genanvendelse af plast og dermed også bidrage til et grønnere miljø. Det er desuden meldt ud fra EU-kommissionen, at hvis ikke de kan godkende de ”pledges”, som virksomhederne indmelder, vil de kræve lovgivning på området.

Hos MLDK Mærkevareleverandørerne opfordrer vi naturligvis alle vores medlemsvirksomheder til at indmelde disse ”pledges”, da vi synes, det er et godt initiativ og et vigtigt område at sætte fokus på. Derfor vil alle medlemmer indenfor nærmeste fremtid modtage et skema, som vi opfordrer udfyldes med såkaldte løfter om, hvordan de enkelte virksomheder vil bidrage til initiativet.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem