Vi har verdens bedste råvarer

Ved en velbesøgt stand dybt inde i hallerne på dette års Foodexpo pryder lækre, danske råvarer bordet, hvor tv-kokken Claus Holm kokkererer og begejstret fortæller om sin passion for det danske køkken.

Tekst: KOMMID

Rustikt brød, tomatpesto, syltede grøntsager, grove kerner og andre lækkerier lokker besøgende til standen, hvor Claus Holm og DLG Food får rig mulighed for at sprede budskabet om, at danske råvarer er de bedste. Claus Holm mener, at han som kok har ansvar for, at danskerne får øjnene op for alle de gode råvarer, vi har lige ved hånden.
– Det er på tide, vi springer gourmetboblen og gør god mad tilgængelig for danskerne. Samtidig skal vi alle gå efter den gode smag i supermarkedet i stedet for de gule prismærker. Vigtigst af alt er, at vi skal gøre Danmark til et bedre sted at spise i.

Passion for den gode smag

Claus Holm har stået i køkkenet i mere end 25 år, og han har en umættelig lyst til at eksperimentere med smagen. Hans passion for at bringe den gode smag frem i de mest simple råvarer kommer, ifølge ham selv, fra hjertet.
– Jeg vil tilbage til ”de gode, gamle dage”, hvor de danske råvarer var rene varer uden E-numre, og hvor vi ikke valgte at spise kinesisk, italiensk eller noget helt tredje fremfor dansk.

Denne vision kræver nytænkning og med Claus Holm ved roret på DLG Foods stand, udfordres de besøgendes smagsløg med danske og ærlige råvarer.

Tryghed på flaske

Claus Holm og DLG Food har fundet sammen i kampen for de danske råvarer, og hertil siger Claus Holm:
– Selvom DLG er en stor virksomhed, mærker jeg en kærlighed og et nærvær til det enkelte produkt og den enkelte forbruger. DLG kigger nedad og indad, og derfor er de en kæmpe spiller på det danske marked. Vi hjælper hinanden med at udvikle ærlige produkter, hvor smagen og kvaliteten er i højsædet.

Han tilføjer, at han og DLG Food har været med til at udvikle det, han kalder tryghed på flaske – Katrine og Alfreds tomatketchup – helt uden tilsætningsstoffer, E-numre og selvfølgelig af danske tomater. Ifølge Claus Holm er det ét skridt mod at gøre Danmark til et bedre sted af spise.
– Nok er nok – den gode mad skal i øjenhøjde, afslutter han.

Smag og mormorfaktor

Ved Speakers Corner fortalte den dedikerede tv-kok om sin passion for det danske køkken og de danske råvarer. Med formuleringer lidt ud over det sædvanlige fik han smilet frem hos publikum, mens han fortalte om, hvordan de fem smagsoplevelser (f.eks. det søde som Dronning Margrethe og det bitre som Prins Henrik) skal komplimentere hinanden og krydres med mormorfaktoren ”tryghed” for at opnå den bedste smag. Han slog med sit oplæg fast, at vi skal bruge danske råvarer og gøre Danmark til et bedre sted at spise.

Madoplevelsen i fokus

”Vi ønsker at bearbejde de danske råvarer på den bedste måde, og det hjælper Claus os med. Vi vil gerne repræsentere det nære, og selvom vi som industri har visse krav, hjælper Claus med sin passion og sine idéer os i vores udvikling. Madoplevelsen er i fokus hos os.”
Jan Kristensen, salgsdirektør, DLG Food

Artiklen er oprindeligt udgivet i e-magasinet Foodexpo 2012

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem