Ved du, om din virksomheds emballager er omfattet af engangsplastdirektivet?

De fleste ved, at der med virkning fra 1. januar 2025 indføres udvidet producentansvar for alle emballager. Derimod kan mange virksomheder være i tvivl om, hvorvidt deres emballager er omfattet af engangsplastdirektivet, og dermed underlagt de reguleringer der følger af dette direktiv.

Engangsplastdirektivet sigter mod at regulere (begrænse) mængden af henkastet affald, og det betyder, at de produkter og emballager, som typisk fortæres ”on the go” er omfattet af engangsplastdirektivet. Eksempelvis vil en fødevarebeholder – det kunne være en yoghurt emballage med en ske i låget – være omfattet af både producentansvaret for emballage og engangsplastdirektivet. Det har den konsekvens, at man i tilgift til finansieringen i producentansvaret også skal bidrage til at finansiere oprydningen af de emballager, der lander som henkastet affald.  Det samme gælder drikkevarebeholdere, som eksempelvis juice- og mælkekartoner, drikkebægre til kaffe, chips poser, chokoladepapir og en række andre produkter, som emballeres i folie eller indpakningsposer. 

Flere forbud og forbrugsbegrænsede tiltag de næste par år
Engangsplastdirektivet omfatter således en lang række emballage og produkttyper, der over de næste år bliver pålagt en række forskellige reguleringer – fra egentlige forbud til forbrugsbegrænsende tiltag, mærkning og oprydningsansvar. 

Få hjælp til at håndtere de fremtidige krav på emballager
Så det korte svar til det indledende spørgsmål er: Ja, en række emballager vil være omfattet af både producentansvaret og engangsplastdirektivet. Om din virksomheds emballager er omfattet af engangsplastdirektivet, kan du finde ud af til vores webinar.

Der er stor forvirring, og derfor arrangerer vi i samarbejde med Miljøministeriet et webinar, hvor den ansvarlige i ministeriet vil fortælle om konsekvenserne af engangsplastdirektivet, og ikke mindst bliver der mulighed for at stille spørgsmål til direktivets implementering.

Hvor og hvornår
Webinaret afholdes tirsdag den 15. december fra kl. 10.00-11.00.
Kun for medlemmer af MLDK.

Du kan tilmelde dig HER.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem