Undgå anklager om greenwashing, få grønne anbefalinger og lær mere om den nye klimadatabase

MLDK ÅRSTRÆF OG GENERALFORSAMLING 2021: Vi er glade for at præsentere endnu et indslag til vores kommende online event – nemlig retvisende klimakommunikation af Paul Holmbeck og en præsentation af den nye klimadatabase af MLDK’s Mogens Werge.

Paul Holmbeck er tidligere direktør i Økologisk Landsforening og nu direktør i Holmbeck EcoConsult, hvor han rådgiver ledere i virksomheder, politik og organisationer om økologi og klimaet.

Til årstræffet vil han præsentere rapporten Retvisende klimakommunikation om fødevarer, som han har været med til at lave i samarbejde med blandt andet den grønne tænketank CONCITO for ni ledende fødevarevirksomheder og aktører i detailhandlen. Rapporten indeholder blandt andet en tjekliste til virksomheder, som vil undgå kritik for ”greenwashing”. Der er også forslag til myndighederne om retningslinjer for den nødvendige dokumentation og etik i brug af udtryk såsom ”klimaneutral” samt anprisning af produkter på baggrund af forbedret emballage, reduceret klimaaftryk og køb af klimakreditter.

Best og worst practices
Hør også om best (og worst) practice illustreret med eksempler fra det danske marked. Paul vil til slut komme med anbefalinger til brancheorganisationer om, hvordan et samarbejde i værdikæden kan løfte både klimaindsatsen og fundamentet for klimaanprisning af fødevareprodukter.

Introduktion til den store klimadatabase
MLDK’s egen CSR & Public Affairs Manager, Mogens Werge, vil præsentere Den store klimadatabase, som blev lanceret den 1. februar i år og oplyser om klimaaftrykket for 500 fødevarer fra marcipan til makrel og fra havredrik til hvidløg. Læs mere om det her.

Tilmeld dig her
Arrangementer finder sted torsdag den 11. marts 2021 kl. 09.00-12.00
Kun for medlemmer af MLDK.

Vi lukker for tilmeldinger tirsdag den 9. marts 2021.

TILMELD DIG HER

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem