Tilbudsavisen sikre konkurrence

Vi har bedt direktør i iCoCo, Claus Nykjær, komme med et bud på, hvordan fremtiden ser ud for tilbudsaviserne, og hvilke udfordringer leverandørerne og detailhandlen står over for i de kommende år.

”Lad falde, hvad ikke kan stå!”

Sådan lyder et gammelt ordsprog, og jeg tror også, det vil gælde for tilbudsavisen. Skulle forbrugerne miste interessen for tilbudsavisen, eller viser nye medier baseret på andre teknologier sig mere effektive, vil de naturligt tage over. Der findes allerede gode muligheder for forbrugeren, og distributionen på online-platforme er meget effektiv. Jeg synes faktisk, det er lidt overset i debatten, at man allerede i dag har alle muligheder som forbruger. Men med mindre vi ligefrem får et forbud, tror jeg dog, tilbudsavisen i den nuværende form vil leve mange år endnu, og den er i høj grad med til at sikre konkurrencen i detailhandlen.

Jeg tror, at den største udfordring de kommende år er i samarbejde at sikre en glidende overgang til de nye medieplatforme, så omkostningerne ikke løber løbsk. Der er i forvejen ikke udsigt til den store vækst i detailhandlen, som aktuelt også rammes af en række nye afgifter og potentielt større grænsehandel.
Jeg tror, at vi fremover vil se, at kæderne skaber en mere fleksibel måde at købe deres medier (tilbudsaviser, særplaceringer, e-mails, apps, instore-tv osv.) på, så man som leverandør kan sammensætte den rette cocktail.

iCoCo er et dansk konsulenthus med fokus på detailhandel i Norden. Et af kerneområderne er tracking og analyse af kædernes markedsføring via tilbudsaviser (www.tilbudsdata.dk), men i stigende grad også forbrugeradfærd på nettet baseret på et samarbejde med www.tilbudsugen.dk

Bragt i DLF magasinet #1 2012

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem