Stort optag på ny retail-uddannelse

Interessen var stor, da Aarhus BSS ved Aarhus Universitet for et par uger siden kunne byde velkommen til det første hold kandidatstuderende på Danmarks første erhvervsøkonomiske uddannelse inden for retail-branchen. Cirka 100 nye studerende startede på den helt nye og specialiserede kandidatlinje inden for Commercial and Retail Management ved Aarhus BSS, og den store interesse for uddannelsen er både glædelig og overraskende.

Uddannelsen i Commercial and Retail Management blev udbudt sidste år, da Aarhus BSS indgik aftale med en lang række fremtrædende detail-, grossist- og leverandørvirksomheder om at uddanne de første cand.merc.’er med speciale i hele detailbranchens værdikæde fra efteråret 2020.
På et stormøde i februar var de fremtrædende virksomheder i branchen selv med til at promovere uddannelsen over for de studerende, og her stod Salling Groups CEO Per Bank, Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, Arlas Senior Vice President, Commercial Operations Europe Jacob B. Knudsen, CEO Danish Crown Foods Kasper Lenbroch og MLDK’s bestyrelsesformand Carsten Wandorf i spidsen.

– Vi havde håbet på at kunne lave et hold på 30 studerende, men at antallet er tæt på 100 nye studerende, som startede i denne uge, er overraskende men meget glædeligt. Så stort et optag på en helt ny erhvervsøkonomisk linje har jeg ikke set i mange år, hvis nogensinde, siger institutleder på Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS, Jacob Eskildsen.

MLDK´s bestyrelsesformand er også formand for kredsen af virksomheder og fonde, der har hjulpet uddannelsen på vej, de såkaldte Founding Partners, og Carsten Wandorf glæder sig over den store interesse for den nye uddannelse:

– Jeg glæder mig naturligvis meget over, at de studerende med deres interesse kvitterer for, at samarbejdet mellem retailerne, mærkevareleverandørerne og en fremtrædende uddannelsesinstitution giver den nye generation en tro på de rigtig interessante uddannelses- og karrieremuligheder, der er i vores branche, hvor tingene er under konstant udvikling og forandring, og som har givet os andre så mange fantastiske muligheder og udfordringer siger Carsten Wandorf.
Virksomhederne i Founding Partners vil spille en aktiv rolle i uddannelsesforløbet gennem gæsteforelæsninger, projektorienterede forløb og kandidatafhandlinger, ligesom de stiller et større antal relevante studiejob til rådighed for de studerende.

MLDK oplever den nye erhvervsøkonomiske uddannelse som skelsættende for branchen:

– Det er rigtig godt, at vi nu får en uddannelse, som er målrettet vores branche. Det er noget, som vi ikke har haft tidligere, og som vi har kæmpet for. Uddannelsen er et mønstereksempel på et godt samarbejde mellem uddannelsesinstitution og business, hvor en hel branche – retail, leverandører og organisationer går sammen om at skabe en helt unik uddannelse, der er målrettet deres sektor. Med dette initiativ får vores branche en uddannelse, der tager sit afsæt i netop de kompetencer, branchen efterspørger, siger Niels Jensen, direktør for MLDK.

Fakta

Besøg Commercial and Retail Management’s hjemmeside

Founding Partners

  • Arla
  • Bestseller
  • Danish Crown
  • JYSK
  • KFI Erhvervsdrivende Fond
  • Mærkevareleverandørerne – MLDK.dk
  • Rema 1000
  • Salling Group

For yderligere oplysninger

Institutleder Jacob Eskildsen
Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS, Aarhus Universitet
Tlf.: +45 31 60 81 00
Mail: eskildsen@mgmt.au.dk

Formand for Founding Partners Carsten Wandorf
Formand for MLDK og CEO Fritz Schur Consumer Group
Tlf.: + 45 40 32 62 67
Mail: formand.MLDK@mldk.org

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem