Status på foodservice branchen under COVID-19

Som vi nok alle ved, så er foodservice branchen et af de forretningsområder, der er lider absolut hårdest under denne COVID-19 krise. Det gælder for alle led i værdikæden og derfor også mange af vores medlemmer. Og selvom man er begyndt at tale om en snarlig genåbning af Danmark og dermed også foodservice brancen, så vender vi ikke tilbage til den foodservice branche, som vi kendte inden krisen. Det gælder både, når det angår markedsstørrelse, de løsninger markedet efterspørger og i høj grad også, når det handler om den måde, vi som leverandører skal møde slutbrugerene. Det er en forandret branche, og det bliver en forandret branche, når vi er på den anden side af krisen.

En tæt dialog skal styrke foodservice branchen under og efter krisen

Gennem de første uger af COVID-19 krisen har vi løbende haft dialog med de offentlige indkøbere og foodservice grossisterne vedrørende fødevareforsyningen til den offentlige sektor. Det har være værdsat af alle parter. Vi forsøger derfor nu, med udgangspunkt i erfaringerne fra dette samarbejde, at etablere et tilsvarende samarbejde med fokus på genåbningen af hoteller, restauranter og caféer. Det er en enorm udfordring, der kræver et tæt samarbejde og god dialog mellem alle værdikædens parter. Derfor vil vi naturligvis involvere vores mange medlemmer i denne proces, så vi sammen kan bidrage til, at foodservice brancen kommer stærkest mulig ud på den anden side af krisen. 

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem