Spotmarket – sælg dine restpartier

Har du indimellem restpartier, du gerne vil have afsat? Uden at skulle investere en masse ressourcer i salget? Så er Spotmarket interessant at se nærmere på. Mærkevareleverandørerne har lavet partnersamarbejde med Spotmarket – en platform, hvor du kan afdisponere dine restpartier på en nem og effektiv måde.

Før du endnu en gang brænder inde med overskudsproduktion, bør du tage et kig på Spotmarket – en platform, hvor du kan sætte varer til salg til kunder, du selv vælger.– Leverandøren bestemmer selv mindste mængde, pris og hvem tilbuddet skal være synligt for, forklarer Michael Svendsen, direktør i Spotmarket.

Win-win

Det er typisk overskudsproduktion, udgået emballage, sæsonvarer og lignede, der sælges på Spotmarket.
– Leverandørerne vil naturligvis gerne undgå at brænde inde med sine varer, men kunderne er også interesseret i at købe disse varer til spotpris. De ved jo godt, hvilke varer, de kan sælge til hvilke priser. Så måske leder de efter noget, de har fået bestilt for lidt af eller ser noget på markedspladsen på Spotmarket, som de ved, de nemt kan sælge i deres butik, siger Michael Svendsen.

Det er typiske enkeltstående butikker, der gør brug af Spotmarket, men der sælges også til detailkæder. En af de store fordele for kunderne er, at der kun går få dage fra varen er købt til den står i butikken.
– Når varen er sat til salg og en kunde bestiller, leverer og fakturerer leverandøren direkte med kunden, så den kostbar sælgertid undgås, siger Michael Svendsen.

Projektet vokser

Varerne på Spotmarket er inddelt i kolonial, køl, frost og nonfood, så det er overskueligt både for sælger og køber. Og der er et godt flow på platformen.
– Nogle kunder er derinde hver 2-3. måned, mens andre kigger 7-8 gange dagligt. Men det typiske er flere gange om ugen.

Det er gratis for leverandører at oprette varer på Spotmarket. Når man opnår salg tager Spotmarket mellem 2,95 og 5,95% af salget, men salæret vil aldrig overstige de 5,95% og der er ingen gebyrer. Hvis en vare ikke bliver solgt, har det kun kostet de tre minutter, det tog at oprette varen på markedspladsen.

De erfaringer og det netværk Michael Svendsen har fra sin tid som indkøbsdirektør i Dansk Supermarked har været guld vært i opstarten af Spotmarket. Konceptet har to år på bagen, og platformen har mere end 1.000 aktive købere og sælgere. Og det tal stiger, for flere og flere får øjnene op for de muligheder, platformen giver.
– Det er en virkelig nem måde at få solgt varer på, som ellers bare ville gå til spilde eller kræve en masse salgsressourcer for at få solgt. Eller som ens normale aftagere af restpartier sandsynligvis ville presse så meget ned i pris, at det dybest set ikke ville løbe rundt, påpeger Michael Svendsen.

Hans ambition er at have 2.000 aktive brugere på Spotmarket om 18 måneder.

Tag et kig på spotmarket.dk

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem