Se vores program til Foodexpo 2022

Sammen med Madværkstedet sætter vi fokus på bæredygtighed, når vi inviterer Foodexpos deltagere til en række spændende oplæg på scenen i Hal M.

Vi glæder os til Foodexpo, der er lige rundt om hjørnet! Er du nysgerrig på, hvilke oplæg du kan opleve på Madværkstedets scene, så har vi samlet det fulde program til dig herunder.

SØNDAG

Søndag, kl. 12.00 – 12.30

Paneldebat: Hvorfor er det svært at levere plantebaserede produkter til offentlige køkkener?  

v/ Food Innovation House & Turbo Plant
Hvordan får vi de store køkkener til at benytte flere klimavenlige produkter? Hvor er udfordringerne, hvem kan levere og er produkterne egentlig gode nok ernæringsmæssigt? Du kan få svar på disse spørgsmål samt mange flere ved at deltage i paneldebatten med aktører fra både de private og offentlige køkkener.

Oplægsholdere: DAVA Foods, Organic Plant Protein, Henrik Have Christensen, Medstifter, Planteslagterne, Bente Sloth, Leder, Centralkøkkenet v/ Aarhus Universitetshospital, Peder Sandholm, Køkkenchef, Appetize+, Jan Kristensen, Development Manager, Dansk Cater. Faciliteres af Gyda Bay, COO, Food Innovation House & Turbo Plant.

Søndag, kl. 13.00 – 13.30
Fremtidens Køkken
v/Liselotte Kira Gregers Andersen, alias Kokken på Kanten

Verden går nye tider i møde, og i Danmark gør vi meget for at sikre en bedre fremtid for kloden. Lad vejen være fuld af sjove oplevelser og go’ smag. Lær at trylle dine rester om til gæstemad. Glem at handle ind, og skab magi alligevel. Fyld dit køkken med glæde, energi og gode råvarer, både dem du kan købe, men også dem du finder i haven, grøftekanten, skoven og havet. Liselotte Kira Gregers Andersen, alias Kokken på Kanten, er kulinarisk fritænker og specialist i skæve vinkler. I hendes verden finder bananskræller, mælkebøttehjerter og vandmelonskal vej til tallerkenen side om side med danske bælgfrugter, tang og sæsongrønt i helt ualmindeligt almindelige retter.

Søndag, kl. 13.00 – 13.30
Stærke brands sætter turbo på bæredygtighed: Korn, klimavenlighed og bæredygtigt bagværk på menuen
V/ Jesper G. Andersen, Produktudviklingschef, & Charlotte Clausen, CSR-ansvarlig, Valsemøllen

Valsemøllens udviklingschef, Jesper G. Andersen, og CSR-ansvarlig, Charlotte Clausen, giver deres bud på, hvordan du sætter mere (fuld)korn på menuen – både via brød og andet bagværk – og som velsmagende del af grønne retter. De fortæller også mere om nye initiativer for at nå endnu længere i en allerede grøn varekategori.

Søndag, kl. 15.00 – 15.30
Stærke brands sætter turbo på bæredygtighed: Mejeriets rolle i bæredygtig kost
V/ Lea Brader, Ernæringsekspert i bæredygtig kost i Arla & Mette Ulsø Kristensen, Bæredygtighedsekspert, Arla Pro

Mejeri er en relevant spiller i en bæredygtig kost. Mød Arlas ernæringsekspert i bæredygtig kost, Lea Brader, og Arla PRO’s bæredygtighedsekspert i en snak om dét at spise bæredygtigt – hvad det vil sige, og hvordan gør vi det?

MANDAG

Mandag kl. 11.00 – 11.30
Matchmaking med plantebaserede virksomheder til nye markeder
v/ Food Innovation House & Turbo Plant

I denne matchmaking session kan du opleve innovative, plantebaserede virksomheder pitche deres grønne koncepter overfor store detail- og foodservicevirksomheder. Formålet er at hjælpe de plantebaserede virksomheder til flere markedskanaler ved at skabe et samarbejde til gavn for begge parter. Dette oplæg finder sted både kl. 11 og kl. 15, men med forskellige plantebaserede virksomheder, der pitcher hver gang, så der vil være rigeligt med inspiration. 

Oplægsholdere: Deltagere: Rømer Vegan, Bælg, The Organic Crave Company, Henrik Winther, Direktør & ejer, The Whole Company, Per Wilhelmsen, Salgsdirektør, Orkla Danmark, Stefan Skov-Jespersen, Direktør, Grøn Fokus.

Mandag kl. 12.00 – 12.30
Grøn markedsføring: Hvad må du – og hvad må du ikke?
v/ Charlotte Thy, Senior Product Developer & Lead Auditor i Bureau Veritas, og Mogens Werge, CSR & Public Affairs i MLDK

Charlotte Thy og Mogens Werge vil diskutere en række fiktive eksempler, om hvad man må sige, når det kommer til grøn markedsføring og ikke mindst, hvad man ikke må sige. Dette oplæg afholdes også om tirsdagen kl. 13.

Mandag kl. 13.00 – 13.30
Stærke brands sætter turbo på bæredygtighed: Bæredygtig emballage i Danish Crown
v/ Danish Crown

Emballage er en væsentlig del af Danish Crowns produkter, og i tråd med den kompromisløse tilgang til fødevaresikkerhed og holdbarhed arbejder Danish Crown hele tiden med udviklingen af nye og mere bæredygtige emballagematerialer.

Mandag kl. 14.00 – 14.30
Hvad er de mest miljøvenlige takeaway-emballager og -service?
v/Mikal Holt Jensen, Miljøchef, Horesta & Tine Skriver, Fødevarechef, Horesta

Horesta har på vegne af restaurationsbranchen indgået et sektorsamarbejde med Miljøministeriet med det formål at realisere potentialer for mere genbrug, genanvendelse og reduktion af plast til takeaway-emballager. Sektorsamarbejdet skal ses i sammenhæng med den politiske aftale om ”Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi”, som har fastsat et reduktionsmål for plast i takeaway-emballager på 50% i 2026. Mød de tre emballageproducerende virksomheder, Duni, Abena og Greenway, som præsenterer deres løsninger og udfordres på, hvordan løsningerne kan bidrage til, at man når de fastsatte reduktionsmål.

Mandag kl. 15.00 – 15.30
Matchmaking med plantebaserede virksomheder til nye markeder
v/ Food Innovation House & Turbo Plant

I denne matchmaking session kan du opleve innovative, plantebaserede virksomheder pitche deres grønne koncepter overfor store detail- og foodservicevirksomheder. Formålet er at hjælpe de plantebaserede virksomheder til flere markedskanaler ved at skabe et samarbejde til gavn for begge parter. Dette oplæg finder sted både kl. 11 og kl. 15, men med forskellige plantebaserede virksomheder, der pitcher hver gang, så der vil være rigeligt med inspiration. 

Oplægsholdere: Clutch Cognition, Brannatura, LOOP Food Lab samt Henrik Winther, Direktør & ejer, The Whole Company, Jan Kristensen, Development Manager, Dansk Cater, Per Wilhelmsen, Salgsdirektør, Orkla Danmark samt Peter Edwards Jørgensen, Salgsdirektør, Solhjulet.

Mandag kl. 16.00 – 16.30
Bekæmp madspild i producentleddet med Too Good To Go
v/ Heidi Boye, Landechef, Too Good To Go

Landechef for Too Good To Go, Heidi Boye, vil gøre os klogere på madspild i producentleddet med interessante data og indsigter. Hun vil også fortælle om nogle af de løsninger, Too Good To Go har igangsat for at afhjælpe madspild, herunder et datomærkningsinitiativ og et helt nyt, spændende producentsamarbejde, som de har haft stor succes med i Holland – og som snart kommer til Danmark: Lykkebokse med blandede overskudsvarer fra producenterne, som bliver bragt ud til forbrugerne.

TIRSDAG

Tirsdag kl. 12.00 – 12.30
Klimaberegninger og klimamærkning – muligheder og begrænsninger
v/Mogens Werge, CSR & Public Affairs Manager, MLDK Mærkevareleverandørerne

Få en introduktion til, hvordan man beregner klimaaftrykket på en fødevare med udgangspunkt i Den Store Klimadatabase og EU-Kommissionens metode til at beskrive produkters miljøfodaftryk (Product Environmental Footprint = PEF). Vi vil også komme ind på, hvor vi er i forhold til en klimamærkningsordning.

Tirsdag kl. 13.00 – 13.30
Grøn markedsføring – hvad må du, og hvad må du ikke?
v/ Charlotte Thy, Senior Product Developer & Lead Auditor, Bureau Veritas & Mogens Werge, CSR & Public Affairs Manager, MLDK Mærkevareleverandørerne

Charlotte Thy og Mogens Werge vil diskutere en række fiktive eksempler, om hvad man må sige, når det kommer til grøn markedsføring og ikke mindst, hvad man ikke må sige. Dette oplæg afholdes også om mandagen kl. 12.

Tirsdag kl. 14.00 – 14.30
Stærke brands sætter turbo på bæredygtighed: Bæredygtighed på spækbrættet
v/ Frank Jakobsen, Udviklingskok, Unilever Food Solutions

Klimavenlig mad skal ikke være et kompromis. Bliv inspireret til gode, grønne og smagfulde retter, som både mætter og tilfredsstiller sanser og behov – og lever op til de 17 verdensmål. Det behøver ikke at være svært at servere bæredygtige retter.

Tirsdag kl. 15.00 – 15.30
Hvordan kan man arbejde systematisk med madspild?
v/ Charlotte Thy, Senior Product Developer & Lead Auditor, Bureau Veritas & Mogens Werge, CSR & Public Affairs Manager, MLDK Mærkevareleverandørerne

Madspild fylder mere og mere på agendaen i kantiner og storkøkkener, både af etiske årsager, men også fordi det indgår som en parameter i flere og flere kommunale udbud. Bureau Veritas giver et bud på, hvordan man gennem en systematisk tilgang kan nå sine mål og dokumentere indsatsen.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem