Pressemeddelelse: Relancering, DLF styrker fokus på mærkevaren

Et skarpere fokus på mærkevarer følger med en relancering af DLF og det svarende nye navn, Mærkevareleverandørerne.


Leverandørerne sælger i dag produkter gennem mange forskellige kanaler, og det de har til fælles, er fokus på mærkevarer.
Derfor kan brancheforeningen DLF, det forhenværende Dagligvareleverandørerne, præsentere det nye navn og fokus til brancheforeningens årstræf, som falder sammen med foreningens 50 års jubilæum.   

Foreningens direktør, Niels Jensen, forklarer, at baggrunden for det nye navn er et forsøg på at følge morgendagens forbrugere, hvor de er på vej hen.  

»Vi tilpasser nu navnet, så det er mere i overensstemmelse med foreningens nutidige og fremtidige aktiviteter. Vi vil gerne synliggøre mærkevarens værdi, for den spiller en vigtig værdiskabende rolle i forhold til innovation som gavner forbrugerne.« siger Niels Jensen.
Han forklarer, at mærkevaren skal imødekomme forbrugernes stigende behov og forventninger, og de arbejder på at styrke dens position på markedet, så den fortsat kan bidrage til at skabe bæredygtig vækst.

Kanalerne flyder sammen

Niels Jensen forklarer, at når man ser på udviklingen, ser man at grænserne mellem kanaler flyder sammen og til en hvis grad udviskes. Før var markedet meget adskilt for dagligvarer, foodservice og isenkram, men det er en anden virkelighed, vi ser i dag.  

»Det er drevet af forbrugertrends og af e-handlen. Forbrugerne tænker ikke på, om de køber deres varer fra den ene eller den anden kanal. Vi tror, at hele den kanalglidning bliver et vigtigt element i fremtiden. Som forening skal vi forsøge at inspirere medlemmerne til hvilke andre kanaler, de skal fokusere på, og hvilke forretningsmodeller, der er relevante i de kanaler.« forklarer Niels Jensen.

Han forklarer den nye tendens med et eksempel på en udvikling i forbrugernes spisevaner. For tidligere spiste forbrugerne enten hjemme med råvarer fra dagligvarebutikkerne, eller de gik i byen til spisesteder. Det er anderledes i dag. 

”I dag er billedet meget mere broget. Nogle spiser mad, de selv tilbereder hjemme med ingredienser fra supermarkedet, andre spiser mad med råvarer fra en måltidskasse leveret til hoveddøren, andre spiser færdigretter købt i supermarkedet, nogle spiser måltider fra takeaway, andre spiser on-the-go, mens nogle finder en restaurant eller en café.« fortæller Niels Jensen.

Han tilføjer at foreningen også har åbnet mere op for non-food kategorier:

»Dem har vi historisk ikke haft samme fokus på, men de har de samme karakteristika som det traditionelle dagligvaremarked. Vores serviceydelser kan være relevante for andre brancher end de traditionelle dagligleverandører, nemlig andre mærkevareleverandører. Fremadrettet vil vores fokus og samarbejde altså dække både food near-food og non-food i de kanaler, hvor mærkevaren møder forbruger både on/offline.«

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem