Nyt samarbejde skal fokusere på genbrug og genanvendelse af plastikemballager

Miljøministeriet har initieret et nyt samarbejde i detailsektoren, som skal realisere potentialer for mere genbrug og genanvendelse af plastikemballager fra detailsektoren. Dette skal ske gennem samarbejde i værdikæden med det formål, at detailsektoren skal styrkes til at indfri forventningerne vedrørende det kommende producentansvar for emballager.

Samarbejdet, som også kaldes plastpartnerskabet, skal sikre, at der skabes et øget fokus på cirkulære løsninger på tværs af værdikæden, og at der samtidig opbygges viden og indsamles data om plastikforbruget i detailsektoren. Der skal altså udvikles fælles cirkulære designkrav for både food og non-food emballageprodukter, herunder e-handlens transportemballager.

Målsætninger for plastpartnerskabet

Endvidere er det målet at sikre, at alt plastikemballage er genbrugeligt og/eller genanvendeligt samt består af mindst 30 % genanvendt plastik inden 2025. Endeligt sigter samarbejdet efter at skabe en reduktion af plastikforbrug, herunder bidrage til test og udbredelse af genbrugsløsninger samt reducere 50 % af visse take-away engangsplastikprodukter i 2026 i detailsektoren.

Hør mere om partnerskabet sammen med Coop, Orkla og Dansk Erhverv

Der informeres nærmere om det nye sektorsamarbejde, herunder hvordan man tilslutter sig, på MLDK’s online CXO briefing, der er åbent for alle, torsdag den 14. oktober kl. 9.00. Er du medlem af MLDK, kan du desuden deltage i hele briefingen, der starter kl. 8.30. 

Læs mere og tilmeld dig her

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem