Nye grossisttal om slutbruger-segmenter i MLDKs foodservice markedsindex!

MLDK har indgået en aftale med de største foodservicegrossister om omsætningstal (salg-ud) til AFH markedsindex. Den første afrapportering for september 2020 og to år tilbage er netop sendt ud til de deltagende virksomheder i MLDKs markedsindex.

Fodservicegrossisterne indrapporterer salg-ud fordelt på fire hovedkategorier (Fersk, Frost, Kolonial og Drikkevarer) samt ni slutbruger-segmenter (Convenience/Retail, Fritid, FSR/Café, Hotel/Konference, Kantiner, QSR, Skole/daginstitution, Syge/pleje og Travel). Dermed kan deltagerne eksempelvis få indsigt i, hvor stor del af markedet syge/pleje udgør, eller hvordan salget til kantiner har udviklet sig under corona-krisen.

Effekten af COVID-19 set på deltagernes omsætningstal
Overordnet set viser deltagernes egne omsætningstal (salg-ind), at september ligger i index 94. Dette er oven på nogle voldsomme fald i især marts, april og maj. I juli måned steg tallet, hvor markedet var over index 100, men er nu faldet en smule igen i august og september måned, dog ikke så drastisk som i foråret. Effekten af en anden Covid bølge vil vise sig de kommende måneder. Grundlæggende har der været betydende forskelle mellem de forskellige grossister i, hvordan de klarede sig i september, men også hvordan de generelt har klaret sig gennem året.

Deltag i MLDK’s foodservice markedsindex
Vi arbejder fremadrettet på at få flere grossister til at deltage. Produktet er et tillæg, der er tilgængeligt for de virksomheder, som også deltager i det oprindelige markedsindeks baseret på salg-ind.

Ønsker du at få adgang til og indsigt i data fra MLDK’s foodservice markedsindex, kan du deltage for en årlig medlemspris på DKK 5.000 (pris for ikke-medlemmer: DKK 7.500). Hvis du tilmelder dig nu, dækker prisen resten af 2020 samt hele 2021.

Hvis du har nogen spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at rette dem til Jesper Aastrup på ja@mldk.org

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem