Ny rapport om europæiske indkøbsalliancer

På Mærkevareleverandørernes CEO Forum i starten af december havde Carina Sponholtz fra Bain & Co. en pointe om, at de euopæiske indkøbsalliancer vil spille en mere betydende rolle i fremtiden.

Og der sker bevægelser i de store europæiske indkøbsalliancer – Alidis, AMS, Eurachan og EMD for blot at nævne nogle få eksempler – også når det kommer til medlemskaber. En ny rapport fra IGD (Institute of Grocery Distribution) spår, at der forventes flere ændringer, ikke mindst på grund af den økonomiske situation detailkæderne er i med øget pres fra online, discount og disruption i almindelighed.

Andre faktorer er eksempelvis:

  • Lav volumenvækst og minimal værdivækst
  • Lavt niveau for inflation i vigtige kategorier
  • Vedvarende priser og margin pres

Rapporten “An Overview of European Grocery Retail Alliances” omfatter et lille retrospektiv tilbageblik på de sidste to år og en præsentation af de store grupperinger og deres medlemmer. I slutningen af ​​rapporten listes også en række mulige fremtidsperspektiver for indkøbsalliancerne.

Log på Mærkevareleverandørernes konto og hente rapporten under, Analyser eksterne.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem