MLDKs Supply Chain Committee

I sidste uge kunne vi fortælle om det store arbejde, som vores Commercial Committee gør for foreningen, og det er ikke den eneste komité hos MLDK Mærkevareleverandørerne, som gør en forskel. MLDKs Supply Chain Committee bidrager nemlig også til både foreningen, jer medlemmer og branchen.

Formålet med foreningens Supply Chain Committee er gennem en række aktiviteter at sætte fokus på optimering af værdikæden – både når det gælder fysisk distribution, men især også, når det gælder udveksling af varestamdata. Derfor har de også løbende møder med logistik-ansvarlige hos kunderne i detailhandlen og Foodservice Grossisterne, så vi i fællesskab kan skabe en effektiv værdikæde, der er til gavn for både leverandørerne, handlen, markedet og forbrugerne.

Mapping af logistikkrav er øverst på agendaen

Et af de større projekter, som lige nu er på agendaen i Supply Chain Committee, er mapping af logistikkravene både i forhold til detailhandlen og Away From Home. Modsat andre lande, så er der i Danmark ikke mange nationale standarder på logistikområdet, og vi har de seneste år set en udvikling, hvor de enkelte grossister/detaillister sætter individuelle logistikkrav uden at tage hensyn til eventuelle ekstraomkostninger for den enkelte leverandører. Grundet de individuelle krav oplever mange leverandører altså også, at leverandørerne må tilpasse sig den enkelte grossists/detaillists lager, hvilket driver en meget ineffektiv værdikæde med øgede omkostninger.

Tendenserne på logistik-området ser altså ikke gavnlige ud for hverken den enkelte leverandør, den samlede værdikæde eller forbrugeren. Derfor vil vores Supply Chain Committee henover sommeren gennemføre en mapping af de mærkningsrelaterede logistikkrav, som jer medlemmer oplever i det danske dagligvaremarked. Herefter vil komiteen arbejde på både udarbejdelse og implementering af nogle nationale supply chain standarder, når det gælder fysisk logistik som eksempelvis pallehøjde, pakning af paller samt palle-mærkning.

Foruden mapping af logistikkrav arbejder vores Supply Chain Committee også løbende på udvikling af GS1 og Gs1Trade Sync samt mange andre spændende projekter.

Samarbejde på tværs af foreningen

Hos MLDK Mærkevareleverandørerne tror vi på, at erfaringsudveksling og videndeling er altafgørende for foreningen og branchen. Derfor samarbejder vores Supply Chain Committee også jævnligt med vores Commercial Committee om forskellige projekter. Seneste har de arbejdet sammen på projektet om at etablere en ny guide for fordeling af restholdbarhed, og der er flere spændende projekter i vente.

Der er løbende ledige positioner i både vores Supply Chain Committee samt i Commercial Committee, så tag endelig fat i os, hvis du og din virksomhed vil bidrage til og få indflydelse på foreningens aktiviteter.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem