Mærkevareleverandørerne FoodService Markedsindex – få indsigt i markedsudviklingen

Efter bred efterspørgsel fra Mærkevareleverandørernes netværksgrupper og i bestræbelserne på at imødekomme medlemmernes ønsker og behov er Mærkevareleverandørerne FoodService Markedsindex opstået. Her får medlemmerne indsigt i markedsudviklingen, og hvordan de involverede virksomheder performer.

Mærkevareleverandørerne FoodService Markedsindex giver indsigt i, hvordan man som virksomhed performer – både overordnet og i de fire mega-kategorier frost, fersk, kolonial og drikkevarer. På sigt kommer der også underkategorier med i indexet. Ens egne data holdes op imod den øvrige tilgængelige data. Dog gøres der kun data tilgængeligt ved de kategorier, hvor minimum fire leverandører er repræsenteret.

Hvordan performer du?

For at få data er det nødvendigt at give data. Det er de deltagende virksomheder, der udgør indexet. Derfor er det afgørende, at så mange som muligt deltager. De, der er med, er allerede begejstrede:
– Markedsindexet giver os mulighed for at kunne måle vores egen position i forhold til markedet. Det er vigtigt for os i vores arbejde med salg, siger en talsmand for en af de virksomheder, der er med. En anden påpeger, at ”informationerne giver mulighed for at udfordre salgsteamet, og at indexet gør én mere fortrolig med markedet”.

Fuld anonymitet

Mærkevareleverandørerne FoodService Markedsindex sikrer medlemmerne fuld anonymitet, og falder inden for Mærkevareleverandørernes compliance-regler.
– Du kan se, hvordan du ligger i forhold til andre, men du kan ikke se, hvem de andre er. For netop at bevare anonymiteten, oplyser vi ikke, hvem de deltagende virksomheder er, forklarer AFH markedschef i Mærkevareleverandørerne, Birthe Schrøder.

Jo mere data desto bedre

Hver måned indrapporterer medlemsvirksomhederne nøgletal, som samles og uden synlig afsender gøres tilgængelige.
– Flere har meldt tilbage, at det er overraskende nemt at indrapportere de få tal hver måned, siger Birthe Schrøder og peger på, at indexet, udover den overordnede mulighed for ny viden, helt konkret giver let og anskuelig afrapportering baseret på faktureret nettoomsætning, gør det muligt at benchmarke og giver brugeren mulighed for at hente grafer og tabeller ud fra aktuel data.

Både Mærkevareleverandørerne og de virksomheder, der allerede er med, håber, at endnu flere virksomheder snart tilmelder sig.
– Jo flere der er med, desto mere validt og anvendeligt bliver indexet, afslutter Birthe Schrøder.

Bonusinfo: Året ud er det gratis at være med i Mærkevareleverandørerne FoodService Markedsindex, mens der fra 2016 kobles brugerbetaling på, som dækker Mærkevareleverandørernes udgifter.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem