Mærkevareleverandørerne fokus – hvor er vi på vej hen?

Mediedebatter om fødevarepriser og markedsføringstilskud. Varsling om betalingsring og fedtafgifter. Allerede fra årets begyndelse var der gang i flere diskussioner med afgørende betydning for vores arbejde. Hvor står vi i Mærkevareleverandørerne – og hvor er vi på vej hen?

Tekst: KOMMID

Det har været en travl vinter. Den ene mediestorm afløste den anden, og konstant var der gang i diskussioner og debatter, der havde stor indflydelse på vores arbejde. Mediedebatter, der gerne ville hænge ud og pege fingre. Politiske diskussioner, der kunne få store konsekvenser for vores arbejde. Vi kunne enten læne os tilbage og kigge på, vente på at andre planlagde vores fremtid, lade os trække rundt i manegen – eller tage stilling og selv være med til at sætte agendaen.

Vi stod fast. Gjorde, hvad vi kunne, for at komme til orde. Og er der én ting, den travle start på året har lært os, er det, at vi skal kæmpe for det, vi har kært. Alle har en mening om vores arbejde – det er på tide, vi selv byder ind.

Vi skal være langt bedre til at vise, at vi findes. Fortælle vores mange gode historier. Vi skal kommunikere på flere platforme og på den måde komme i kontakt med forbrugeren. Vise, hvordan vi kan gøre en forskel. Fortæller vi ikke vores positive historier til omverdenen, kan de ikke fortælle dem videre. Men med fokus, øget synlighed og bedre ekstern kommunikation kan vi nå langt.

Dette fokus på vækst og værdiskabelse kommer indefra. Fra hvert enkelt medlem. Vi hjælper gerne, hvor det er nødvendigt. Derfor vil vi i 2012 ikke blot øge fokus på ekstern kommunikation og synlighed, men ligeledes på bedre intern kommunikation. E-magasinet her er et af de tiltag, der skal bidrage til information, inspiration og innovation. Den nye  hjemmeside er et andet og de mange udvalgsaktiviteter og fokusområder et tredje.

Samlet set handler det om øget fokus på kommunikation. Kommunikation, som skal skabe vækst og værdi. Både for det enkelte medlem, for samarbejdet mellem medlemmer, for vores  kunder og ikke mindst for forbrugeren. For det er dérfra, vores fokus udspringer. Fra forbrugeren. Det er forbrugerens ønsker og behov, vi i tæt samarbejde med vores kunder skal forstå og imødekomme. Og er nogen i tvivl om, hvor vi er på vej hen, er svaret: hen til forbrugeren.

Bragt i DLF magasinet #1 2012

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem