Kronik: Vi skal bruge mindre og genanvende mere emballage

Danmark halser bagefter, når det gælder forbrug og genanvendelse af emballage. Vi bruger for meget og genanvender for lidt. Det vil erhvervslivet nu ændre ved.

Sammen med VANA – Dansk Emballageansvar, DI – Dansk Industri, Dansk Erhverv og Landbrug & Fødevarer har vi i regi af DagSam skrevet denne kronik om producentansvaret, der indføres den 1. januar 2025, og hvorfor det er så vigtigt at have en kollektivordning i form af VANA, der skal være med til at organisere indsamling og håndtering af emballageaffald.

Formålet med kollektivordningen er at at tage hensyn til klima og miljø, men også om at nedbringe mængden af affald og omkostningerne til at håndtere emballageaffald.

Læs hele kronikken her

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem