Kommunikation i netværkssamfundet

Tekst: KOMMID

“Den, der kan levere relevant information til forbrugeren, har vundet!”

Sådan starter Kirsten Dinesen sit oplæg. Hun mener, at der er kamp om pladserne i nutidens kommunikationssamfund, og det betyder, at vi skal kommunikere på nye måder. Hun peger blandt andet på, at virksomheder med fordel kan sprede informationer om deres produkter online, da det er dér, forbrugernes interesse vækkes.
– Hele 44% af forbrugerne af dagligvarer søger informationer om produktet inden køb. 33% af dem søger online og først og fremmest via søgemasker, siger hun.

Øverst i søgeresultaterne

Som virksomhed skal man gøre sig tilgængelig og tilstedeværende på de digitale medier, så man dukker op overst i søgeresultaterne. Ifølge Kirsten Dinesen er et godt råd at dele al sin viden, sine materialer og billeder på onlinetjenester – både distributionstjenester og sociale medier.
– Hvis du deler dine materialer og gør dem let tilgængelige, kan det sikre en mutiplicerende effekt, og det er et skridt mod at ligge øverst i søgeresultaterne, forklarer hun.

Fremtidens redaktører er, ifølge Kirsten Dinesen, internettet, butikkernes webansvarlige og den velinformerede butiksansatte. Alle tre har det til fælles, at de skal fodres med information, hvis de skal have det bedst mulige udgangspunkt for at sælge et produkt. Derfor vinder den leverandør, der gør information tilgængelig – for søgemaskiner, samarbejdspartnere og forbrugere.

Læg produktinformationer online

 • 63% af alle forbrugere researcher, for de køber varer i butikker
 • Forbrugerne beslutter købet via:
  • 24% via søgemaskiner
  • 28% på butikkers sider
  • 15% brands eller producenters sider
  • 15% på sider som Pricerunner og Kelkoo
 • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem