Kan man se, at din vare er øko- eller nøglehulsmærket?

GS1 Trade Sync giver mulighed for at angive 146 forskellige mærkninger på dine varer. Sælger du via webshops er det vigtigt, at du har angivet anprisninger på dine produkter – ellers kan du gå glip af salg.

Tekst: KOMMID

INFO FRA GS1:

Er jeres produkt anprist tydeligt nok?
Muligheden for at nemt vælge lige det produkt, der opfylder ens ønsker, bliver efterspurgt i stigende grad af forbrugerne. For eksempel muligheden for at vælge et Fair Trade-produkt eller et økologisk produkt. Til det formål er det blomstret frem med forskellige mærker på alverdens dagligvarer, alt fra Svanemærkning på shampoo til FSC-mærker på papkartoner.

For at informationen skal nå de kunder, der vælger ikke at handle i en fysisk butik, men i en webshop, skal oplysninger om, hvilke mærker, et produkt er godkendt til bære, kunne trækkes ind i webshoppen, så det bliver synligt for kunden.

– Det er det, man kan med GS1Trade Sync. Her kan man angive 146 forskellige mærkninger, danske såvel som internationale. Så uanset om man sælger økologiske fiskefileter, eller tøj lavet af bæredygtigt bomuld fra Etiopien, om man sælger sine produkter lokalt i Danmark, eller om man eksporterer sine produkter, så har man muligheden for at dele denne viden med resten af forsyningskæden via GS1Trade Sync, fortæller Kenneth fra GS1 Denmark.

Manglende anprisning betyder manglende salg

Der er enighed i branchen om det betydningsfulde i, at der er angivet anprisninger på produkter i webshops. Et eksempel er Dansk Cater:

– For Dansk Cater betyder korrekt angivne anprisninger, at vores kunder kan finde de varer, som de efterspørger. Vores kunder handler fortrinsvist på webshops, hvor vi giver mulighed for at filtrere efter fx økologi, Fuldkornsmærket og Nøglehulsmærket. Her er det absolut nødvendigt at have de korrekte anprisninger i GS1Trade Sync, for at varen kan findes, pointerer Rasmus Nørgaard fra Dansk Cater.

– Der er talrige eksempler på, at varer som rent faktisk er Fuldkornsmærkede, ikke bliver fundet og dermed ikke solgt pga. manglende anprisninger. Det giver dermed en klar salgsfordel, hvis man har orden i penalhuset, når det kommer til at berige sine varer med informationer. Gør man det ikke, kan man som producent gå glip af flere salg, mener Rasmus.

Alle data skal være tilgængelige

– Forbrugerne efterspørger i stigende grad produkter som er Økologiske, Fuldkornsmærkede, Nøglehulsmærkede osv. Hørkram ønsker at gøre det lettere for forbrugerne at finde frem til de rigtige produkter. Derfor er det vigtigt for Hørkram, at vores kunder har alle produktdata tilgængelige og at kunne regne med validiteten af data, påpeger Antra Valaika Larsen, Hørkram Foodservice A/S, som i lighed med Dansk Cater benytter GS1Trade Sync til opgaven med at gøre varestamdata nemt tilgængelige.

– Hørkram er meget opmærksom på, at de produkter som markedsføres via Hørkrams interne hjemmeside, lever op til kravene om korrekt mærkning og markedsføring af fødevarer (anprisninger), så det stemmer overens med gældende lovgivning, og dette hjælper GS1Trade Sync med, fortæller Antra.

Produktbilleder skal også være tilgængelige – og i høj kvalitet

– En stigende del af handel – også med dagligvarer – foregår over nettet, så behovet for vareinformationer er kun stigende. Det samme er i øvrigt behovet for produktbilleder af høj kvalitet, for der kan være nok så omfattede produktinformationer, men er fotoet dårligt, vælger mange ikke at købe. Med servicen GS1Trade Image kan vi hjælpe med dette behov, både GS1Trade Sync-medlemmer og andre, fortæller Kenneth.

Læs mere her om GS1Trade Sync og GS1Trade Image her

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem