Hvordan påvirkes forsyningskæden og forbrugeren af en kommende regulering af samhandel?

GRATIS WEBINAR: Mød Christine Tacon, den tidligere britiske ombudsmand, Georg Parsbo, Direktør i Dr. Oetker, og Tor Erik Engebretsen, den nye norske ombudsmand, i et forestående MLDK-webinar, hvor de hver især kommer med indsigter og erfaringer om regulering i samhandlen.

UTP-loven i Danmark træder i kraft 1. juli i år. Men hvad kan vi egentlig forvente, at denne nye regulering vil betyde for samhandlen, forbrugerne og samfundet?

Siden 2010 har der eksisteret et kodeks i Storbritannien, men det var først i 2013, at det blev administreret af en ombudsmand – og omdrejningspunktet for dette webinar er netop erfaringer med den britiske model. Her vil den afgående ombudsmand, Christine Tacon, fortælle om, hvordan hun har samarbejdet med sektoren for at sikre compliance samt hvilke effekter, det har haft for branchen. Er du medlem af MLDK, kan du i øvrigt genlæse et portræt af Christine Tacon under Medlemsnyt her.

Georg Parsbo, Direktør i Dr. Oetker UK, vil fortælle, hvordan samhandlen med de største britiske retailere har været påvirket af den britiske regulering GSCOP (Grocery Supply Code of Practice).  

Endeligt, vil webinaret adressere lignende tiltag i nordiske markeder, og du vil møde den nye norske ombudsmand på området, Tor Erik Engebretsen, Direktør for Dagligvaretilsynet, som administrerer en ny lov for god handelsskik i dagligvarekæden, som trådte i kraft i Norge 1. januar i år. Denne lov er i øvrigt inspireret af den britiske Grocery Supply Code of Practice.

Praktisk information
Webinaret finder sted onsdag den 19. maj 2021 og varer halvanden time fra kl. 10.00 – 11.30.

Det er gratis at deltage og også åbent for ikke-MLDK medlemmer. Webinaret er på engelsk. 

Tilmelding

Du kan tilmelde dig webinaret her.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem