Fremhæv det positive

I 2014 vandt Tulips Pulled Pork prisen som Årets Lancering 2013. Fejrede de dén succes? Og er Tulip i det hele taget gode til at fejre succeser. Dét har vi taget en snak med dem om.

Da Pulled Pork vandt prisen for årets lancering, blev der hængt et kæmpestort banner op i hovedsædet. Alle fik kage. Og direktøren holdt en tale om, hvad der var lykkes, og at de hver især havde en betydelig andel i æren.

– Det er rigtig vigtigt at markere de store succeser og få fortalt medarbejderne, at de er en del af det, siger kommunikationschef i Tulip Rune Jungberg Pedersen.

De små ting gør forskellen
Men Tulip vil gerne være endnu bedre til at fejre succeser. Hvert år holder de et stort managementseminar, og i 2014 var et af emnerne, at blive bedre til at fejre succeser.

– Der er mange niveauer af en succesoplevelse. Det er klart, at når vi vinder Årets Lancering, er det noget, alle er med til at fejre, men vi vil gerne blive bedre til også at fejre de små succeser. Når den enkelte afdeling opnår noget, de har higet efter, er det vigtigt, at vi får nævnt, at det er lykkes. Så vi minder hinanden om, at vi gør det godt, siger Rune Jungberg Pedersen.

Anerkendelse motiverer
Han mener, at det er afgørende, at ledelsen husker at anerkende medarbejderne, når de har ydet en ekstraordinær indsats.

– Det skal forankres højt oppe, så medarbejderne føler, at de er værdsat. Medarbejdertilfredshed kan helt klart måles på, om en organisation er gode til at anerkende medarbejdernes indsats. Vi engageres og motiveres af ros, og det er selvforstærkende, for det giver blod på tanden til mere, siger Rune Jungberg Pedersen.

Generelt mener han ikke, at danskerne er ret gode til at rose, men at vores kultur groft sagt ligger mere op til ris end ros.

– Når noget ikke lykkes, skal man nok få det at vide. Men vi er bare ikke ret gode til at fremhæve alt det, der lykkes, og prale lidt, siger han.

Ros avler ros
For at blive bedre til at fejre succeser har Tulip indført en række nye procedurer. På afdelingsmøder skal det vurderes, om der er noget at fejre, og hver uge skal ledelsen informeres om positive ting fra afdelingerne, der kan kommunikeres ud i organisationen.

– En kulturændring tager tid, men nu er vi i gang, og bare dét, at det bliver mere konkret, hvordan vi får skabt forandring, gør rigtig meget, siger kommunikationschefen og afslutter:

– Vi har ikke fundet de vise sten endnu, det vil tage tid. Men vi er helt sikkert på rette vej.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem