Fokus Fødevarer skal være med til at styrke plantebaserede indkøb i det offentlige med støtte fra Plantefonden

Vi er glade for at kunne annoncere, at Fokus Fødevarer har modtaget støtte fra Plantefonden til et projekt med det formål at fremme efterspørgslen på plantebaserede produkter gennem offentlige indkøb.

Projektet vil fokusere på udviklingen af nye Fokus Fødevarer-kravspecifikationer, som blandt andet kan anvendes af det offentlige ved udarbejdelse af fødevareudbud. Disse kravspecifikationer spiller en stor rolle i at etablere en fælles forståelse af kvalitets- og ernæringsmæssige krav på tværs af hele værdikæden.

Ved at identificere behov og barrierer hos professionelle køkkener sigter projektet også mod at støtte udviklingen af nye plantebaserede produkter i fødevareindustrien. Dette vil ikke kun øge tilgængeligheden af plantebaserede valgmuligheder, men også adressere udfordringer som usikkerhed om næringsindhold, indholdsstoffer og kvalitet.

I en verden, hvor udviklingen af plantebaserede produkter sker hurtigt, og mange produkter løbende ændres, bliver de nye kravspecifikationer en vigtig brik. Dette initiativ vil give det offentlige et værdifuldt redskab til at navigere i den hastigt udviklende verden af plantebaserede produkter. 

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem