Fødevarestyrelsens officielle kostråd i 2021 – godt for sundhed og klima

Siden 1970’erne har de danske kostråd guidet danskerne til en sundere livsstil, og i går lancerede Fødevarestyrelsen ’De Officielle Kostråd – godt for sundhed og klima’.

Kostrådene er udviklet på baggrund af forskning og rådgivning i samarbejde med DTU Fødevareinstituttet samt en bred vifte af interessenter. Både detailhandlen, producenter, fagforeninger, foodservice, brancheorganisationer og sundhedsorganisationer er gået sammen om at brede budskabet om de nye kostråd, der uden tvivl kommer til at være med til at sætte dagsordenen for fremtidens fødevarer.

De Officielle Kostråd – godt for sundhed og klima.
Herunder kan du læse fødevarestyrelsens 7 kostråd.

  1. Spis planterigt, varieret og ikke for meget: Planterig og varieret mad er godt for både din sundhed og for klimaet. Indfør kødfrie dage og brug mindre kød i dine måltider.
  2. Spis flere grøntsager og frugt: Grøntsager og frugter er gode for din sundhed og er blandt fødevarer, der har det laveste klimaaftryk.
  3. Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk: Det er godt for klimaet, når du skærer ned for kød – det gælder alle kødtyper, og især okse- og lammekød. Vælg fisk og bælgfrugter. De er gode for din sundhed.
  4. Spis mad med fuldkorn: Fuldkorn er godt for din sundhed, og kornprodukter er blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk. Vælg fuldkornsvarianter, når du spiser fx brød, pasta og morgenmadsprodukter.
  5. Vælg planteolier og magre mejeriprodukter: Når du bruger planteolie, fx raps- og olivenolie, i stedet for hårde fedtstoffer, er det godt for din sundhed. Det er også bedst primært at vælge magre mejeriprodukter.
  6. Spis mindre af det søde, salte og fede: Skær ned på slik, kage og chips. Det er godt for din sundhed. Spis fx frugt eller lidt nødder, når du har brug for en snack. Det søde, salte og fede belaster klimaet.
  7. Sluk tørsten i vand: Din krop har brug for vand. Vand dækker dit væskebehov uden at bidrage med kalorier.

Se eller gense gårsdagens lancering af kostrådene i videoen herunder

Iframe

Du kan også læse mere om de nye kostråd HER

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem