Den gode spiseoplevelse

Dansk Cater har udviklet et koncept, der med inspiration og gode råd guider deres fastfood-kunder til en sund og succesrig forretning.

Tekst: KOMMID

En god spiseoplevelse handler ikke blot om god mad, men er et samlet indtryk af oplevelsen – lige fra betjening og hygiejne til mad og indretning. Dansk Cater vil gøre det lettere for deres kunder at give den gode spiseoplevelse videre.
– Kvaliteten af den gode spiseoplevelse er mange steder blevet dårligere, og det vil vi hjælpe vores kunder med at lave om på, for vi ønsker det bedste hele vejen fra os og ud til slutbrugeren, siger Søren Berthelsen, markedsdirektør hos Dansk Cater.

Konceptet, som Dansk Cater netop har udviklet, er en vejledning i at drive en sund og succesrig forretning. Her kan man blive inspireret af et bredt udvalg af produkter – fra pølser og brød til is, kaffe og emballage. Opbevaring, tilberedning, hygiejne og generelle fif til at få en succesrig forretning er andre elementer af konceptet.
– Hele konceptet er udviklet i samarbejde med både leverandører og kunder. Leverandørerne har leveret produktinfo og tips til, hvordan man får det bedst mulige ud af deres produkter, og vi har samtidig været i tæt dialog med slutbrugerne for at få viden om, hvad der vil gavne dem i den daglige drift, siger Søren Berthelsen.

Meget mere end fastfood

I første omgang henvender konceptet sig til de kunder, der arbejder med fastfood. Men tanken er, at mange andre områder også skal kunne drage nytte af fordelene fremover.
– Dette er kun første skud på stammen. Vi håber på, at konceptet kan være med til at højne kvaliteten i fastfood-segmentet, og derefter vil vi arbejde videre med andre segmenter.

Hos Dansk Cater er de klar over, at de danske spisesteder har travlt, og at det derfor kan være svært at tænke nyt og huske på alle de elementer, der skal til for at sikre en god spiseoplevelse. Derfor håber Dansk Cater på, at deres nye koncept kan hjælpe kunderne til at give deres kunder en bedre spiseoplevelse.

10 tips til en sund og succesrig forretning

I konceptet findes blandt andet 10 generelle tips til, hvordan du optimerer og udvikler din forretning.

 1. Hold din forretning ren og ryddelig – det afspejler høj kvalitet
 2. Fremstå præsentabel og imødekommende – du er det første, kunden møder, når de kommer ind
 3. Venlig service smitter af på salget – smil til kunden
 4. Lyt til dine kunder – de kan være god inspirationskilde til videreudvikling
 5. Minimer svind og undgå spild ved at følge håndteringsvejledningen til råvarerne
 6. Snak med kunderne og inspirer dem ved bl.a. at anbefale nye produkter
 7. Brug redskaber, hvor det er muligt, så du minimerer direkte kontakt mellem hænder og mad
 8. Hold altid en høj standard i tilberedning og servering
 9. Godt personale er lig med tilfredse kunder – det giver i sidste ende øget salg
 10. Brug AB Catering og BC Catering – vi gør det nemmere for dig som totalleverandør med høj leveringssikkerhed og kvalitet

Artiklen er oprindeligt udgivet i e-magasinet Foodexpo 2012

 • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem