De 4 nominerede til Årets Lancering 2020

Årets Lancering uddeles af NielsenIQ og hylder de mest succesfulde produktlanceringer i dagligvarehandelen, som er lanceret i perioden sidste halvår 2019 eller første halvår 2020. Det kan være spændende line-extensions eller noget helt nyt på markedet. Ligesom tidligere år vurderes alle nye lanceringer ud fra deres evne til at skabe værdi for kæder, producenter og forbrugere.

Udover æren vil vinderen også modtage et gavekort på 100.000 kr. til Nielsen promotiondata. Promotiondata giver en værdifuld indsigt i, om du kører et højere eller lavere promotiontryk end dine konkurrenter. Det giver dig også svar på hvilke prispunkter, der giver dig det højeste kampagneopløft.

De 4 nominerede
Feltet i år har været tæt, og vi har modtaget mange spændende indstillinger. Følgende fire kandidater er nomineret til Årets Lancering 2020:

  1. Starbucks at Home – lancering i kapselkategorien (Nestle)
  2. Tuborg Nul (Carlsberg Danmark)
  3. Klorin Wipes 90 styk (Colgate-Palmolive)
  4. Naturli’ Frost (Orkla Foods)

Mange af indstillingerne har været præget af et Corona-år, hvor forbrugerne har ændret forbrugsvaner. I det nedenstående er en kort baggrundsinformation for udvægelsen af de fire kandidater:

Starbucks at Home – lancering i kapselkategorien
Danskerne drikker i højere grad deres kaffe derhjemme, og forbrugerne har ønsket at få en mere premium kaffeoplevelse på hjemmearbejdspladsen. Gennem Covid-19 krisen er salget af kaffekaplser vækstet mere end det totale kaffesalg. Starbucks at Home – lancering i kapselkategorien – har dermed ramt en guldåre i forhold deres lancering og har bidraget med vækst til kategorien.

Tuborg Nul
Vi ser også vækst indenfor alkoholfrie øl. Under Covid-19 har danskerne for alvor fået smag for øl uden alkohol, som eksempelvis Tuborg Nul, der er en af kandidaterne til at vinde Årets Lancering 2020. Væksten af alkoholfrie øl ligger markant over væksten af total øl, og Tuborg Nul har bidraget til væksten indenfor alkoholfrie øl.

Klorin Wipes 90 styk
Det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil passe på hinanden, og derfor er salget af rengøringsservietter også eksploderet i 2020. Klorin Wipes rengøringsservietter har derfor ramt ned i en trend, som tog rekord fart fra marts 2020, hvor alle danskere i stigende grad ville rengøre overflader grundet Covid-19.

Naturli’ Frost
Der bliver også lavet mere aftensmad i hjemmet under Covid-19 pandemien, som også kan have en stor betydning for, at der bliver solgt mere bæredygtig plantebaseret kød, hvor Naturli’ Frost har sin hjemmebane. Naturli’ Pølser vegan gl. fri 300g har drevet merværdi til kategorien.

Stem på din favorit
Som medlem af MLDK kan du stemme på din favorit – STEM PÅ DIN FAVORIT HER

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem