Danske piktogrammer danner inspiration for europæisk position paper om affaldshåndtering

AIM – European Brands Association har i samarbejde med 39 andre brancheforeninger udarbejdet et position paper, der har til formål at sikre bedre og klarere vejledning til forbrugerne om affaldssortering. Heri fremhæves de danske piktogrammer som det gode eksempel.

Affaldssortering skal gøres nemmere for forbrugerne i Europa, så vi kan opnå målet om en mere cirkulær økonomi. Det klare billede er, at der er en efterspørgsel på en EU-harmoniseret løsning, og de danske piktogrammer, som blev introduceret til en række kommuner tidligere på året, bruges som inspiration.

Piktogrammerne er udviklet af Dansk Affaldsforening, KL og Miljøstyrelsen i samarbejde med designbureauet futu med opbakning fra en række virksomheder og institutioner, heriblandt også nogle af MLDK’s medlemmer.

AIM skriver bl.a. i deres position paper:
“As an example, the Danish pictograms scheme for waste sorting represents a solid concept, which could be further refined to ensure broad comprehension by consumers across the EU”

Vi er glade for, at Danmark fremhæves som et forgangsland på området og støtter naturligvis op om dette initiativ.

Du kan læse AIM’s position paper her

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem