Dagligvarehandlen: Medlemsundersøgelse viser udfordringerne under coronakrisen og forventningerne til 2022

Mærkevareleverandører er kommet bedre gennem corona-krisen end frygtet takket være fleksibilitet og samarbejde med dagligvarehandlens indkøbere om logistik og restholdbarhed. Men udsigterne for 2022 forventes fortsat at være udfordrende ifølge MLDK’s medlemsundersøgelse.

Dagligvarehandlen har bragt en historie med fokus på de udfordringer, som mærkevareleverandørerne har mødt midt i coronakrisen, og hvordan de er blevet løst. Krisen har krævet, at leverandørerne har været mere fleksible end normalt, både så de kunne være leveringsdygtige på produkter til detailhandlen, men også i forhold til at imødekomme krav samt at undgå en presset forsyningskæde.

Udsigterne for 2022 forventes uændrede

Dagligvarehandlen skriver: “Coronakrisen er langt fra overstået. Ikke alene sætter en ny runde med covid-19 smitte og restriktioner ved årets udgang mærkevareleverandørerne under fornyet pres i forhold til den normal samhandel med dagligvarekæderne. Men også en fortsat mangel på ressourcer – både i form af råvarer og hænder – vil give udfordringer langt ind i 2022.”

MLDK’s egen undersøgelse blandt medlemmerne viser også, at udsigterne til 2022 ikke forventes at være forandret frem mod slutningen af 2022 sammenlignet med 2021.

“Vi skal sammen styrke fokus på forbrugerne, så vi til enhver tid efterkommer efterspørgslen til lavest mulig kostpris og mindst muligt “spild”. Det kræver, at vi rykker endnu tættere sammen i hele værdikæden”
– Direktør i MLDK, Niels Jensen

Fokus er fortsat på samarbejde – og på forbrugeren

Fokus er dog fortsat, at mærkevareindustrien og dagligvarekæderne – også i lyset af kommende prisstigninger på råvarer – bygger videre på det konstruktive samarbejde fra i år, og fortsat holder fokus på forbrugeren.

– Vi skal sammen styrke fokus på forbrugerne, så vi til enhver tid efterkommer efterspørgslen til lavest mulig kostpris og mindst muligt “spild”. Det kræver, at vi rykker endnu tættere sammen i hele værdikæden, siger Niels Jensen, direktør i MLDK. 

Læs hele artiklen her.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem