Cheasy Skyr fra Arla

Tekst: KOMMID

Cheasy skyr er et syrnet produkt med lavt fedtindhold og højt proteinindhold. Det høje proteinindhold mærkes i den tykke konsistens og er særligt attraktivt for forbrugere, der holder sig i form og derfor gerne vil opbygge eller bevare muskelmasse, og nogle oplever, at skyr giver en øget mæthedsfornemmelse. Cheasy skyr fås i flere varianter, både naturel i 1 kg bøtter og med frugt såvel i bøtter til køleskabet som i forskellige convenience emballager, som er nemme at tage med på farten.

Vi har spurgt Jakob B. Knudsen, marketingdirektør i Arla Danmark, om hvorfor, han tror, Cheasy Skyr har fået så stor success:

– Vi tror, at produktet har success, fordi det rammer lige ind i tre store trends: Protein-trenden, hvor en lang række forskellige slankekure og kostomlægningstrends sætter fokus på proteins egenskaber, den nordiske trend, hvor alt fra mad til design med nordiske rødder fremhæves, og en generel forbrugertrend der vedrører øget fokus på rene, naturlige produkter. Kombineret med produktets brede anvendelighed har skyr ramt et forbrugerbehov i markedet, der også har haft mediernes interesse.

Er Cheasy Skyr et resultat af den måde, Arla generelt arbejder med innovation på?

– Når vi arbejder med innovation, så fokuserer vi på, hvordan vi med udgangspunkt i tendenser kan udvikle ideer til produkter, som er realistiske at kommercialisere inden for en forholdsvis kort tidsramme. Vi er i tæt dialog og samarbejde med både forbrugere og dagligvarehandlen, når vi arbejder med innovation, og det har vi i høj grad også været i tilfældet med skyr. Et fællestræk for Arlas innovation er generelt vores fokus på minutiøst at gå efter de løsninger, som vi mener vil være til gavn for både forbrugerne, dagligvarehandlen og Arla.

– Vi var ikke de første på markedet med skyr, men måske de første til at spotte – og udnytte – at skyr-trenden ville blive stor, så vi har sat ekstra ressourcer ind på en hurtig produktudvikling af skyr også i on-the-go formatter. Til sidst skal det også siges, at det velkendte Cheasy mærke har banet vejen til mange sundhedsbevidste forbrugere og derfor også har hjulpet kendskabet til Cheasy skyr godt på vej.

Artiklen er oprindeligt udgivet i e-magasinet Growth through Innovation #2, 2014

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem