CEO FORUM – dagligvarebranchen nu og i fremtiden

Mandag den 14. december var godt 50 Mærkevareleverandørerne-medlemmer samlet til CEO Forum på Bella Sky. I løbet af dagen blev flere perspektiver bragt i spil – både interne og eksterne indlægsholdere var på banen.

Detailhandlen gav indblik i deres fokuspunkter – både her og nu og de kommende år. Her var både Jens Visholm, koncerndirektør i Coop og Lars Munch Johansen CEO og Founder i Shopbr.com på talerstolen med indsigtsfulde oplæg.

Et andet særdeles interessant oplæg stod Carina Sponholtz fra det engelske konsulenthus Bain & Company for. Hun kastede lys på, hvordan den europæiske dagligvarehandel i disse år gennemgår en række forandringer, og hvilke konsekvenser og muligheder, der affødes heraf.

Et af omdrejningspunkterne for dagen var mærkevarens værdi. Her gav Peter Glavind fra GfK et indblik i det omfattende studie om Brand Trust, som Mærkevareleverandørerne er en del af. Vi fik bl.a. indsigt i, hvorfor tillid til et brand er afgørende for positionering i markedet, hvordan man kan arbejde med trust, og hvordan det er afgørende for værdiskabelse i hele markedet.

Andrew Lilico, Executive Director i Europe Economics, satte mærkevarens betydning i en endnu større ramme, og kastede lys på, hvordan mærkevaren skaber værdi for samfundet som hele, blandt andet ved at bidrage med innovation, arbejdspladser, forbrugeroplysning, samfundsøkonomisk vækst mv.

Alt i alt gav dagen en lang række interessante perspektiver på status i dagligvarebranchen. Hvad status pt. er, og ikke mindst hvad vi går i møde de kommende år.

  • Del

Som medlem af Mærkevareleverandørerne spiller du en afgørende rolle i foreningens virke. Det er nemlig vores medlemmer, der gennem bestyrelse, udvalg og arbejdsgrupper er med til at udvikle og facilitere vores mange tiltag. Lige nu har vi mere end 110 medlemmer, der alle er væsentlige spillere i Dansk Detailhandel og Away From Home.

Bliv medlem